Gjesteblogg: En annerledes 50-årsmarkering

Ønske om å markere mitt 50-års jubileum på en litt annerledes måte førte meg til den lille fjellbyen Palampur, nord i India. Omgitt av høye fjell skulle jeg til barnehjemmet, Titeli – Home for children drevet av ekteparet Kristin og Vishal gjennom donasjoner og frivillighet. Titeli betyr sommerfugl på hindi.

Jeg og min ektemann Rajeev ankom barnehjemmet dagen Vishal hadde bursdag og de flotte barna hadde forberedt både dans og sang som de fremførte. Jeg så glede og kjærlighet i ansiktene på dem, men samtidig skimte det av sårbarhet, forsiktighet og usikkerhet i deres øyne. Dette traff meg rett i hjertet.

barnehjem2

Ullsokker og varmt utetøy fra Norge kommer godt med i fjellene i India

Jeg krympet meg innvendig da jeg fikk vite bakgrunnen deres, barna var offere for , barnearbeid, mishandling og noen t.o.m var under politiovervåkning. I det øyeblikket følte meg litt skamfull da jeg tenkte tilbake på alle de små bagatellene vi klager over i trygge Norge.

Alle ære til Kristin og Vishal som er ildsjelene bak barnehjemmet og som uselvisk gir barna en trygg hverdag med håp for fremtiden. I dag bor det 12 barn som der og målet er å gi ly til 32.

Barnehjemmet ligger langt nord i India

Barnehjemmet ligger langt nord i India

I kofferten hadde vi tatt med fleecejakker som vi hadde fått fra Stormberg, og en kan trygt si at det ble jubel da alle fikk utdelt myke, deilige, varme jakker som vil komme godt med når gradestokken kryper under 0-tallet i vintermånedene. Min bror hadde gitt meg penger i bursdagsgave og for disse ble det kjøpt inn joggesko til alle. På den måten bidro vi til en liten forenkling av hverdagen til barna.

Jeg hadde bedt Kristin og Vishal om å hjelpe oss med å arrangere en «free eye camp» for folk fra nærliggende fattige landsbygder. India er nemlig det landet i verden som har flest antall blinde og svaksynte. Min mor, Kamlesh mente det var viktig å bringe lys inn i hverdagen til medmennesker og en slik «camp» var min måte å gjøre dette på. Det ble et vellykket prosjekt, med 400 deltakere som møtte opp i lokalene som Vishal og teamet hans hadde pyntet i fargerike stoffer. Fra eldste på 85 år til yngste på 6 mnd fikk de alle hjelp og 27 av de registrerte 400 fikk tilbud om gratis operasjon. Briller, øyedråper og medisiner ble selvsagt delt ut til alle.

Det tredje prosjektet som ble igangsatt var en sponsing av hele skolegangen til 2 flotte jenter. Grunnen til at de selv ikke kunne finansiere dette var p.g.a familiens økonomi og de risikerte dermed å bli giftet bort i en alder av 16 år. Den ene drømte om å bli sykepleier og andre om å bli politi. Gav dem liten peptalk også om at det er de selv som må jobbe for bedre fremtid, jeg har bare gjort veien litt enklere. Jeg mener at utdannelse er nøkkelen til ALT og jeg brenner ekstra sterkt for at jenter i India skal få mulighet til å stå på egne ben.

Uten det dedikerte arbeidet til Vishal & Kristin og teamet deres fra Titeli, hadde ikke gjennomførelse av mine prosjekter vært mulige og jeg er evig takknemlig for at de hjalp meg med å gi meg fantastisk fine bursdagsgaver.

Vil du bli fadder for barna som bor på Titeli? Du støtter med det du måtte ønske – ingen beløp er for små! Som fadder støtter du driften ved barnehjemmet og du blir fadder for alle barna som bor der. Ta kontakt med Kristin på kristin@titeli.org.

Les også:
Gjesteblogg: Verdens mest meningsfulle solbriller

Sarita Sehjpal – Gjesteblogger

sarita

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *