Gikk du glipp av Tanketur?

I høst gikk Stormberg-gründer Steinar J. Olsen mer enn 200 km, og med seg hadde han ulike gjester som blant andre Erna Solberg, Veronica Orderud og Esben Esther Pirelli Benestad. Turen ble TV-serie, og her kan du se alle de spennende møtene.

Her får du en oversikt over alle episodene.
Episode 1: Helse og livsstil
– Episode 2: Inkludering og muligheter for alle
– Episode 3: Mangfold, annerledeshet og nye sjanser
– Episode 4: Sunt skifte
– Episode 5: Klima og miljø
– Episode 6: Turglede for alle

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen med flere av sine turgjester

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen med flere av sine turgjester

Da Tønnes på 230 kilo gikk tur med hunden sin, pleide rånerne i bygda å spille «Nei, så tjukk du har blitt» på full styrke fra bilene sine. Da Tønnes la seg til å sove om kvelden, håpet han å ikke våkne opp igjen. Men så endret livet seg. Se episode 1 av Tanketur her.

627-episode1-tonnes-playDaniel sonet sin første dom som 19 åring. Etter 20 år med vold og tyverier bestemte han seg for å gjøre en helomvending i livet. De siste årene har Daniel vært en av Stormbergs dyktige butikkselgere. Arbeid er for mange en vei ut av kriminaliteten. Derfor er det viktig at flest mulig inkluderes i arbeidslivet. Se episode 2 av Tanketur her, hvor Daniel møter Statsminister Erna Solberg.

627-episode2-erna-play

Det Esben Esther leste om transpersoner i psykiatribøker da hen vokste opp, var nok til å ta livet av mennesker. Mange opplever fortsatt sterke fordommer mot annerledeshet. I denne episoden av Tanketur snakker Stormberg-gründer Steinar J. Olsen og Esben Esther Pirelli Benestad om viktigheten av et mer inkluderende samfunn hvor mangfold er en selvfølge og alle opplever å bli godtatt for den de er. Se episode 3 av Tanketur her.

627-episode3-esbenesther-playEtter å ha sonet 14 år i fengsel vet Veronica Orderud hvordan det er å stå utenfor samfunnet. Mange straffedømte møter stengte dører også på utsiden av fengselsmurene. En straff har mange funksjoner, men den er ikke ment til å ødelegge noen for resten av livet. Se episode 4 av Tanketur her.

627-episode4-veronica-playNaturen vår er umistelig og derfor må vi ta bedre vare på den. Klimaendringene er i høyeste grad her allerede, og det må vi ta på alvor. Verdifull jordbruksjord forsvinner med økt nedbør, det kommer nye arter til landet – og gamle arter sliter med å tilpasse seg. Nina Jensen fra WWF og tidligere leder for Norges Naturvernforbund Lars Haltbrekken (SV) er gjestene som går Tanketur med Stormberg-gründer Steinar J. Olsen for å snakke om hvilke utfordringer vi står overfor, og hvordan vi alle kan bidra med å gjøre litt. Se episode 5 av Tanketur her.

play518. august 1997 forandret livet seg fullstending for Rita Vindholmen. Ansiktet ble knust og hun mistet synet i en alvorlig bilulykke. Nå er hun med Stormberg-gründer Steinar J. Olsen på Tanketur for å vise at turglede er for alle, uansett funksjonshemning. Hør Rita fortelle sin sterke historie – en historie som handler om vilje til å leve og kjærlighet til naturen. Se episode 6. av Tanketur her.

627-episode6-rita-playI tillegg til at alle episodene er tilgjengelige på vår Facebook-side og du kan også se alle episodene på TV senere i høst.

André – Stormberger og turfølge

_JRE0886

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *