Tanketur: Episode 6 – Tur for alle

18. august 1997 forandret livet seg fullstending for Rita Vindholmen. Ansiktet ble knust og hun mistet synet i en alvorlig bilulykke. Nå er hun med Stormberg-gründer Steinar J. Olsen på Tanketur for å vise at turglede er for alle, uansett funksjonshemning. Hør Rita fortelle sin sterke historie – en historie som handler om vilje til å leve og kjærlighet til naturen.   

Også Stormberg-medarbeider Christopher, som sitter i rullestol, er med på tur. Han har blant annet besteget Preikestolen, på tross av sin funksjonsnedsettelse. Se den sjette og siste episoden av Tanketur her.

627-episode6-rita-playStormberg sin visjon er turglede for alle. Det kan høres ut som en floskel, men for folk som har opplevd hindringer i livet som har gjort det vanskelig å komme seg ut er det et viktig begrep. Derfor var det ekstra hyggelig å ha med Rita og Christopher på tur.  Begge har historier som kan inspirere andre som kanskje lever i en litt mer passiv hverdag.

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen med flere av sine turgjester

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen med flere av sine turgjester

En tanketur er en vandretur som kombinerer tur og friluftsliv med samtale og refleksjon omkring samfunnsaktuelle temaer. I høst har Stormberggründer Steinar J. Olsen gått Tanketur på mer enn 200 kilometer.

Med seg på Tanketur hadde Steinar statsminister Erna Solberg for å snakke om inkludering og utenforskap. Veronica Orderud snakket om veien tilbake til samfunnet etter fengselssoning. Sexolog og transperson Esben Esther Pirelli Benestad snakket om annerledeshet og mangfold. Leder av WWF Norge, Nina Jensen, gav sine beste tips for hva hvert enkeltmenneske kan gjøre for å bremse klimaendringene.

Stormberg-gründeren hadde også et sterkt møte med Rita Vindholmen, som fikk ansiktet sitt knust i en bilulykke som gjorde henne blind. Vi møter også mange andre spennende turgjester langs turløypen.

Les også:

André – Stormberger

_JRE0886

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *