Med hen på modelloppdrag

På sensommeren hadde Steinar J. Olsen med seg Esben Esther Pirelli Benestad på Tanketur, og tanken om å få hen som modell ble født. Stormberg tror på et mangfoldig samfunn, og vi synes det er viktig å vise mangfoldet også i vår bildebruk.

Som en pioneer på området har Esben Esther gjort det enklere for andre å stå frem som den man er. Til vanlig er Esben Esther professor i klinisk sexologi ved Universitetet i Agder, lege, familieterapeut og forfatter. For noen uker tilbake var vi med Esben Esther på sopptur, og fikk besøke hen på landsstedet utenfor Grimstad. Som soppkjenner hadde hen mye å lære bort.

_RS_4213

Med Esben Esther på fotoshoot for å vise frem turtøykolleksjonen vår

Vi kjenner ikke til andre som har brukt transpersoner som modell, men det mener Esben Esther gjør det enda viktigere.

– Alt som skjer omkring oss er speil vi i beste fall kan kjenne oss igjen i. Transpersoner som modeller blir modeller andre kan kjenne seg igjen i. Slik opplever man bekreftelse og tilhørighet, forteller Esben Esther.

Espen_-70

Esben Esther på tur i skogen.

Fortsatt er det slik at noen sperrer øynene opp når de ser noe som er annerledes og utfordrer det etablerte, men Esben Esther mener at verden er i ferd med å bli et litt bedre sted.

– Det er nok etter hvert færre som kvekker til ved synet av en trans, men stadig vil jeg oppfordre alle som representerer noe som forbindes med annerledeshet, å presentere seg for verden. Verdens utfordring er å ta imot det som blir presentert.

ee

På fotoshoot utenfor Fevik i Grimstad kommune

 

Har du spørsmål eller ønsker å vite mer om transpersoner, så har Forbundet for transpersoner mye informasjon tilgjengelig på sine nettsider.

Les også:
Tanketur, episode 3: Mangfold og annerledeshet
På sopptur med Esben Esther

Petter – Stormberger

15781402_10154823773795409_5150279571832490_n

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *