På to hjul i butikken

Christopher Hare er født med ryggmargsbrokk og hydrocephalus (vannhode), men det begrenser ikke mulighetene hans. Etter fem år i Stormberg har han lært å håndtere høye klesstativ og Kundene våre setter stor pris på ham.

– Jeg må bruke rullestol grunnet lammelser i underkroppen, men helt siden jeg var bitte liten har jeg hatt øvelser opp til tre ganger per dag for å klare meg best mulig, forteller Christopher.

hare (1)

Christopher på tur i Setesdal

– Familien og skolen har fulgt meg godt opp, og jeg har alltid likt å prøve ulike aktiviteter. Svømming og alt med vannaktiviteter har jeg alltid vært opptatt av, og nå håndterer jeg sitski som er rullestolbrukeres svar på vannski. Og gjennom ridning har jeg fått god balanse. Jeg har også lært meg slalom sittende på carvingski og jeg har tatt dykkerlappen, forteller han videre.

Siden starten i 1998 har Stormberg rekruttert en fast andel av våre medarbeidere blant mennesker som har hatt vansker med å komme inn på arbeidsmarkedet, blant annet mennesker med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge menneskers om ikke har trivdes på skolen, flyktninger og mennesker med psykiske- eller fysiske helseplager. I vår handlingsplan for Inkluderende Arbeidsliv er det fastsatt et mål om at 25% av de som jobber i Stormberg skal være mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet. Slik var vi så heldig å få Christopher til oss for fem år siden.

– Jeg er skrudd sammen slik at jo mer jeg får gjort og er i aktivitet, jo bedre går det. Jeg liker å ha noe å strekke meg etter.

– Jeg brukte litt tid for å finne ut at dette passet for meg, og jeg måtte lære meg alle sider ved butikkjobben. Det kan være stressende å sitte bak kassa og håndtere mange ventende Kunder. Heldigvis fikk jeg utrolig god hjelp på veien for å finne min rolle.

Og det å komme ut i arbeid har vært svært viktig for ham.

– Jeg er skrudd sammen slik at jo mer jeg får gjort og er i aktivitet, jo bedre går det. Jeg liker å ha noe å strekke meg etter.

christop

Christopher Hare klarer seg utmerket som butikkselger i Stormberg til tross av funksjonsnedsettelse.

I tillegg til den nedsatte førlighet har funksjonsnedsettelsen gjort at han fort blir litt stresset hvis oversikten forsvinner.

– Når en har vært en person som må bevise ovenfor seg selv hele livet at en duger, blir frustrasjonen også stor hvis jeg føler jeg ikke får det til med en gang, sier Christopher.

– Jeg har etablert egne teknikker for kassehåndtering og oppheng av klær. Min største utfordring både på jobb og i hverdagen utenom jobb er å håndtere flere situasjoner samtidig. Det kan føre til stress. For å forebygge dette skriver jeg blant annet huskelapper, ber om hjelp fra kolleger og prøver å få nok og regelmessig søvn.

For tre år siden ble Christopher spurt om han ville prøve å nå Prekestolen. Det ble en opplevelse han sent vil glemme.

– Da jeg ble kontaktet var jeg ikke i tvil om at jeg ville prøve. Det var mange som tenkte at det ble en umulighet. Det var selvsagt strevsomt, ikke minst for mine hjelpere, men det var en utrolig opplevelse å få være med på. Vi brukte fem timer opp med meg sittende i rullestol og måtte bruke løftestropper for å hjelpe meg. Utfordringen min var å holde balansen når det gikk over stokk og stein. Men for en opplevelse, avslutter Christopher.

Du kan lese mer om turen her.

Les også:
Tur for alle
Fem tiltak for et mer inkluderende arbeidsliv

Petter – Stormberger
15781402_10154823773795409_5150279571832490_n

 

13 Comments
 1. Excellent web sitte you have got here.. It’s difficult to find excellent writing like your nowadays.
  I seriousoy appreciate people like you! Take care!!

 2. My brothеr suggested I might like this Ьlog. He was
  tⲟtally right. This publish actᥙally made my day. You cann’t
  believe just how a lot time I had spent for thіs informаtion! Thanks!

 3. hi!,I like your writing very much! share we communicate more approximately your post on AOL?
  I require a specialist in this house to solve my problem.

  May be that’s you! Having a look ahead to peer you.

 4. I delight in, lead to I discovered exactly what I used to be having a look for.

  You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day.
  Bye

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *