Tanketur: Episode 4 – en ny sjanse

Etter å ha sonet 14 år i fengsel vet Veronica Orderud hvordan det er å stå utenfor samfunnet. Mange straffedømte møter stengte dører også på utsiden av fengselsmurene. En straff har mange funksjoner, men den er ikke ment til å ødelegge noen for resten av livet.

I Stormberg tror vi på en ny sjanse og muligheter for alle. Vår erfaring er at de aller fleste tidligere innsatte tar godt vare på sjansen de får. De får nemlig så altfor få av dem. Flere arbeidsgivere bør gi innsatte mulighet til å bli ansatte etter soning. I denne episoden av Tanketur snakker Veronica Orderud og Stormberg-grunder Steinar J. Olsen om betydningen av inkludering og nye sjanser. Se episoden ved å klikke på bildet under.

627-episode4-veronica-play
Siden starten i 1998 har vi rekruttert en fast andel av våre medarbeidere blant mennesker som har hatt vansker med å komme inn på arbeidsmarkedet, blant annet mennesker med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge menneskers om ikke har trivdes på skolen, flyktninger og mennesker med psykiske- eller fysiske helseplager. I Stormbergs Handlingsplan for Inkluderende Arbeidsliv er det fastsatt et mål om at 25% av de som jobber i Stormberg skal være mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet. Les mer om vårt arbeid med inkluderende arbeidsliv her.

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen med flere av sine turgjester

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen med flere av sine turgjester

En tanketur er en vandretur som kombinerer tur og friluftsliv med samtale og refleksjon omkring samfunnsaktuelle temaer. I høst har Stormberggründer Steinar J. Olsen gått Tanketur på mer enn 200 kilometer.

Med seg på Tanketur hadde Steinar statsminister Erna Solberg for å snakke om inkludering og utenforskap. Veronica Orderud snakket om veien tilbake til samfunnet etter fengselssoning. Sexolog og transperson Esben Esther Pirelli Benestad snakket om annerledeshet og mangfold. Leder av WWF Norge, Nina Jensen, gav sine beste tips for hva hvert enkeltmenneske kan gjøre for å bremse klimaendringene.

Stormberg-gründeren hadde også et sterkt møte med Rita Vindholmen, som fikk ansiktet sitt knust i en bilulykke som gjorde henne blind. Vi møter også mange andre spennende turgjester langs turløypen.

Les også:

André – Stormberger

_JRE0886

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *