Tanketur: Episode 3 – mangfold og annerledeshet

Det Esben Esther leste om transpersoner i psykiatribøker da hen vokste opp, var nok til å ta livet av mennesker. Det å ha en annen kjønnsidentitet enn den som sto i passet ble definert som sykt. Det er fortsatt sterke fordommer mot annerledeshet og mange opplever mangel på aksept.

Esben Esther Pirelli Benestad er en av Norges få åpne transpersoner. I denne episoden av Tanketur snakker Stormberg-gründer Steinar J. Olsen og Esben Esther om oppveksten og om hvordan vi kan få et inkluderende samfunn hvor mangfold er en selvfølge og alle opplever at de er akseptert for den de er. Du kan se episoden her.

627-episode3-esbenesther-playEn tanketur er en vandretur som kombinerer tur og friluftsliv med samtale og refleksjon omkring samfunnsaktuelle temaer. I høst har Stormberggründer Steinar J. Olsen gått Tanketur på mer enn 200 kilometer.

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen med flere av sine turgjester

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen med flere av sine turgjester

Med seg på Tanketur hadde Steinar statsminister Erna Solberg for å snakke om inkludering og utenforskap. Veronica Orderud snakket om veien tilbake til samfunnet etter fengselssoning. Sexolog og transperson Esben Esther Pirelli Benestad snakket om annerledeshet og mangfold. Leder av WWF Norge, Nina Jensen, gav sine beste tips for hva hvert enkeltmenneske kan gjøre for å bremse klimaendringene.

Stormberg-gründeren hadde også et sterkt møte med Rita Vindholmen, som fikk ansiktet sitt knust i en bilulykke som gjorde henne blind. Vi møter også mange andre spennende turgjester langs turløypen.

Les også:

André – Stormberger

_JRE0886

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *