Tanketur blir TV-serie

I høst har Stormberg-gründer Steinar J. Olsen tatt beina fatt og gått Tanketur på over 200 km. Med seg på turen har han hatt selskap av spennende turgjester som har delt sine erfaringer og perspektiver på temaer som inkludering, mangfold, utenforskap, og klima- og miljøutfordringene.

Nå kan du følge oss på turen, da hele eventyret har blitt en TV-serie i 6 episoder.

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen med flere av sine turgjester

Med seg på Tanketur har Steinar statsminister Erna Solberg for å snakke om inkludering og utenforskap. Veronica Orderud snakker om veien tilbake til samfunnet etter fengselssoning. Sexolog og transperson Esben Esther Pirelli Benestad snakker om annerledeshet og mangfold. Leder av WWF Norge, Nina Jensen, gir sine beste tips for hva hvert enkeltmenneske kan gjøre for å bremse klimaendringene.

Stormberg-gründeren hadde også et sterkt møte med Rita Vindholmen, som fikk ansiktet sitt knust i en bilulykke som gjorde henne blind. Vi møter også mange andre spennende turgjester langs turløypen.

Da Tønnes på 230 kilo gikk tur med hunden sin, pleide rånerne i bygda å spille «Nei, så tjukk du har blitt» på full styrke fra bilene sine. Da Tønnes la seg til å sove om kvelden, håpet han å ikke våkne opp igjen. Men så endret livet seg. Se episode 1 av Tanketur her.

627-episode1-tonnes-playDaniel sonet sin første dom som 19 åring. Etter 20 år med vold og tyverier bestemte han seg for å gjøre en helomvending i livet. De siste årene har Daniel vært en av Stormbergs dyktige butikkselgere. Arbeid er for mange en vei ut av kriminaliteten. Derfor er det viktig at flest mulig inkluderes i arbeidslivet. Se episode 2 av Tanketur her.

627-episode2-erna-play

Det Esben Esther leste om transpersoner i psykiatribøker da hen vokste opp, var nok til å ta livet av mennesker. Mange opplever fortsatt sterke fordommer mot annerledeshet. I denne episoden av Tanketur snakker Stormberg-gründer Steinar J. Olsen og Esben Esther Pirelli Benestad om viktigheten av et mer inkluderende samfunn hvor mangfold er en selvfølge og alle opplever å bli godtatt for den de er. Se episode 3 av Tanketur her.

627-episode3-esbenesther-playEn tanketur er en vandretur som kombinerer tur og friluftsliv med samtale og refleksjon omkring samfunnsaktuelle temaer. I høst har Stormberggründer Steinar J. Olsen gått Tanketur på mer enn 200 kilometer.

Spennende turgjester langs den over 200 km lange fotturen fra Kristiansand til Hovden i Setesdal Spennende turgjester langs den over 200 km lange fotturen fra Kristiansand til Hovden i Setesdal

Spennende turgjester langs den over 200 km lange fotturen fra Kristiansand til Hovden i Setesdal

I tillegg til at alle episodene vil bli tilgjengelige på vår Facebook-side og i Stormbergs sosiale mediekanaler i september, kan du også se alle episodene på TV senere i høst.

Målgang 11. august kl 16.28. Det fortjener en high-five!

Målgang etter at mer enn 200 kilometer er tilbakelagt. Det fortjener en high-five!

Her kan du få noen innblikk i møter underveis på Tanketur:

 

André – Stormberger og turfølge

_JRE0886

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>