Lave priser, men ikke for enhver pris

I dag hadde vi besøk av en av våre kinesiske produsenter på Stormbergs hovedkontor. Vår produsent gav oss en oppdatering på hvordan de arbeider med etisk handel, og for at deres arbeidere skal ha gode arbeidsvilkår og en best mulig arbeidshverdag.

Paul fra den kinesiske bedriften Mountain Kiss forteller at de startet bedriften i 2012. De har elleve ansatte på kontoret sitt, og de samarbeider med totalt sju fabrikker i Kina. Deres kundegruppe er primært europeiske merkevarer, slik som Stormberg.

Paul og hans kone Samantha på Servicekontoret.

Paul og hans kone Samantha på Servicekontoret.

– Vi er opptatte av å ta vare på relasjonene til bedriftene vi samarbeider med. Derfor ønsker vi heller å ha få kunder enn mange, slik at vi kan opprettholde våre relasjoner på en god måte, forteller Paul.

Men det som er spesielt viktig for Mountain Kiss er at medarbeiderne på fabrikkene de produserer på blir godt ivaretatt.

– Vi ønsker at våre arbeidere skal ha det bra. Vi legger vekt på konkurransedyktige lønninger, god HMS, lokal organisering av arbeiderne, pensjons- og forsikringsordninger, og så videre, sier Paul. – I tillegg tilbyr vi alle våre arbeidere gratis lunsj, og middag ved eventuelt overtidsarbeid.

Samantha og Kine fra designteamet.

Samantha og Kine fra designteamet.

Sports- og turtøyet fra Stormberg skal selges til lave priser, men ikke for enhver pris. Vi krever at internasjonalt anerkjente faglige og grunnleggende menneskerettigheter blir overholdt i alle fabrikker som produserer for oss. Vi har et ansvar for at de som lager våre klær fra fabrikker rundt om i verden skal ha gode arbeidsforhold og en lønn de kan leve av.

Våre kinesiske samarbeidspartnere sammen med designteamet.

Våre kinesiske samarbeidspartnere sammen med designteamet.

I september 2002 ble Stormberg Norges første sports- og tekstilmerkevare som ble tatt opp som medlem av Initiativ for Etisk Handel (IEH). Vi var også den første sports- og tekstilmerkevaren i Norge som offentligegjorde våre fabrikklister. Vi ønsker å bidra til åpenhet på et område som hittil har vært lukket for norske forbrukere. Vi krever også at internasjonalt anerkjente faglige og menneskelige rettigheter blir overholdt i alle fabrikker som produserer for Stormberg og vi krever fullt innsyn hos våre fabrikker. Dette arbeidet setter også våre samarbeidende fabrikker pris på.

Les også:

Marthe – Stormberger

mini

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *