Gjesteblogg: Gateteam Oslo

TUSEN TUSEN TAKK FOR AT DERE SER OSS OG BRYR DERE.

Kjære alle lesere og alle i Stormberg! Det er en dypt rørt og ydmyk Gateteam Oslo leder, som nå har fått lov til å skrive dette gjesteinnlegget. Jeg vil gjerne fortelle litt om hvem vi er og hva vi gjør.

Mitt navn er Siw Indsetviken. Jeg er leder og grunnlegger av Gateteam Oslo. Vi er en non-profitt frivillig organisasjon og vi mottar ingen form for kommunal eller statlig støtte. Vi er en helt nøytral organisasjon uten hverken politikk eller religion i bunn. Vi startet for 6 år siden med å dele ut litt mat, drikke og klær i Oslos gater. I løpet av disse årene har vi utviklet et nært og personlig forhold til Oslos rusbrukere og hjemløse. I mars i år registrerte vi oss som en selvstendig organisasjon og ble også med i frivillighetsregisteret. I dag så er jeg så heldig å ha med meg 9 faste i teamet mitt. Det er en helt fantastisk gjeng! Vi er 10 ekstremt dedikerte, sympatiske og engasjert folk, som har dette som vår hjertesak. For oss faste i teamet er ikke dette en hobby, det er rett og slett en livsstil. Disse menneskene med «gata som sin adresse» har blitt våre venner, vår andre familie.

Gateteam Oslo, som kom på 2. plass i Stormbergs konkurranse.

Gateteam Oslo, som kom på 2. plass i Stormbergs konkurranse.

Hver eneste onsdag gjennom hele året, uansett vær, vind, og temperatur, står vi på Jernbanetorget fra kl 18-20 og deler ut livsnødvendigheter til våre venner. Dette er primært mat, drikke, klær, sko, hygieneartikler, soveposer, telt m.m. Men det viktigste av alt, masse masse kjærlighet, gode klemmer og samtaler. Menneskelig nærhet. Vi driver vår organisasjon via Facebook, vi samler inn det vi trenger gjennom våre følgere, «tigging» i butikker, etc. Vi har også med oss 5 frivillige følgere hver uke som får hjelpe til på selve utdelingen. Vi har i gjennomsnitt besøk av mellom 150-300 stk når vi er ute.

Hver eneste uke deles det ut i gjennomsnitt 130-150 stk matpakker, 150 stk drikke, 150 godisposer og bakst. De får også varmmat og drikke hos oss gjennom utdelingen, og det går med ca 15 liter varmmat og 70-100 kopper med drikke. Vi har også mange venner med firbente venner med seg, og vi deler ut i gjennomsnitt 3-5 kg hundemat i uken, i tillegg til snacks til disse også, så klart 🙂 Av primærbehov til våre venner så fylles det hver eneste uke en stor budbil full av klær og sko. Vår hygieneansvarlig har også med seg en stor koffert smekkfull av såper, kremer, barbersaker, bind, tannbørster/tannkrem, smykker og sminke. Vi samarbeider også med Marita-kafeen og prøver å bistå dem med litt mat og drikke hver uke, samt å fylle opp kleslageret deres i ny og ne. På denne måten når vi også ut til byens «jenter» via deres Marita Women-prosjekt, som tar for seg byens prostituerte.

De firbeinte vennene våre får også både mat og kos.

De firbeinte vennene våre får også både mat og kos.

Det er utrolig mye tid, organisering og glede i våre uker. Vi har nå vært så heldige å få med oss noen store sponsorer på laget som gjør det mulig for oss å holde på med dette. Vi har Hbt bilutleie/Budpartner som hver eneste uke låner oss bil gratis, Coca-Cola som sponser oss med 528 flasker brus i måneden, og hittegodskontoret hos NSB som gir oss alt gjenglemt. Vi får alle matpakker den første onsdagen i måneden av Clarion hotell Børsparken og Youngstorvet. Thon Hotel Oslo Airport stiller med varmmaten 1 gang i måneden (og ved behov), og vi har et fantastisk firma ved navn Vardegruppen som sponser oss med lager i Wergelandsveien. Vi sender stadig ut «tiggemailer» om hjelp fra diverse bedrifter der ute. Spesielt på vinterstid da gradestokken kryper under -10 grader. Våre venner trenger godt og varmt tøy for å overleve vinteren. Da har vi blant annet vært så heldige ved noen anledninger og fått masse deilig varmt tøy fra feks Stormberg.

Gateteam Oslo deler blant annet ut varmmat.

Gateteam Oslo deler blant annet ut varmmat.

Denne gangen som Stormberg skulle dele ut penger i forbindelse med gåturen til Steinar J. Olsen, så var vi så heldige å komme på en fantastisk flott 2.plass, og vi ble tildelt hele 83.000kr! Dette er uvurderlige midler for vår organisasjon, og åpner noen dører for oss med muligheter for å kunne gjøre mer for våre venner. Er det noe vi sliter med å få inn, så er det nok soveposer og liggeunderlag samt nytt undertøy til begge kjønn. En del av disse midlene skal gå til storinnkjøp av nettopp dette!

Dette er sårt trengt og vi gleder oss til å få til noen gode avtaler på dette, og å kunne få gi våre venner dette. Resten av midlene vil stå på konto, og brukes der det trengs. Vi trenger stadig å kjøpe inn diverse ting som det ikke er så lett å få sponsing på, ting vi til nå stort sett har måtte betale ut av egne lommer. Dette er feks parkering av budbilen, barbersaker, tannhygiene og div til matavdelingen. Vi bruker feks matcontainere til varmmaten som deles ut, og disse må byttes ut med jevne mellomrom. Klesstativ må til tider byttes ut, det samme med bordene som det deles ut mat og hygiene fra. Det er stor slitasje på ting hos oss.

Det å vite at vi har midler på konto til å kunne kjøpe inn det vi ser trengs fortløpende er virkelig en luksus for oss, og det er en stor trygghet for oss i forhold til vårt videre arbeid.

Så til alle dere som stemte oss frem og til Stormberg som støtter oss:
TUSEN TUSEN TAKK!

Lederen i Gateteam Oslo, Siw, sammen med en mottaker.

Lederen i Gateteam Oslo, Siw Indsetviken, sammen med en mottaker.

Sjekk oss gjerne ut på Facebook for å se bilder og få mer innblikk i vårt arbeid.

De beste hilsener fra
Siw Indsetviken,
Leder av Gateteam Oslo.

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *