Et samfunn i regnbuens farger

I disse dager går Skeive Sørlandsdager av stabelen, kun en knapp måned etter at nynazister delte ut flyers med påskriften «Stopp homolobbyen!» midt i Kristiansand sentrum. Dette viser oss hvor viktig engasjementet for mangfold og inkludering er for alle vi som ønsker et samfunn preget av alle regnbuens farger.

Skeive Sørlandsdager er, i likhet med for eksempel Oslo Pride, både en viktig politisk markering og en sosial møteplass for LHBT+ personer både fra denne landsdelen og andre. Men det er ikke kun LHBT+ personer som kan delta på Skeive dager. Skeive dager er for alle som ønsker et samfunn som er tolerant og aksepterende, en samfunn hvor det er plass til alle – uansett hvilken kjønnsidentitet man har.

Foto: Benson Kua [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Foto: Benson Kua [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Nynazist-demonstrasjonen var en uhyggelig påminnelse om at det fortsatt er et stykke vei å gå, og det var en påminnelse og hvor viktig arbeidet organisasjoner som jobber for mangfold og inkludering, faktisk er. Fordommene mot homofile og transpersoner eksisterer i høyeste grad ennå. Homo er fortsatt ett av de vanligste skjellsordene i skolegården. Samtidig stiller samfunnet fortsatt strenge krav til hvordan gutter og jenter skal se ut og oppføre seg, og mange opplever mobbing og trakassering på grunn av en væremåte som anses som «for feminin» eller «for maskulin». Dette skjer uavhengig av seksuell identitet, og kan ramme både homofile som heterofile ungdommer.

En av kampanjene vi i Stormberg har fått aller mest reaksjoner på, er da vi brukte et godt voksent homofilt par i en annonse. For oss var dette en familie på tur, og derfor en annonse vi mente det var helt naturlig å bruke. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger, men også en god del negative, deriblant et håndskrevet brev hvor skribenten uttrykte at kampanjen gjorde at han ble kvalm hver gang han så noen gå med et Stormbergplagg. Dette står som nok et eksempel på hvor langt vi har igjen å gå for å oppnå det samfunnet vi ønsker oss: nemlig et samfunn hvor alle blir akseptert for den de er.

Stormberg er stolt sponsor av Skeive Sørlandsdager. Arrangementet er en feiring av mangfold, av aksept for alle, og av friheten til å være den man er. Vi er mange som ønsker et åpent, mangfoldig og inkluderende samfunn hvor det er plass til alle. Det noen opplever som en uvanlig kjønnsidentitet må bli vanlig. Mangfold må bli en selvfølge.

Les også:

Marthe – Stormberger

mini

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *