Siste dag på Tanketur!

Tanketuren er over, og Stormberggründer Steinar J. Olsen har kommet i mål både noen kilo lettere og noen gnagsår rikere. 252,2 kilometer har blitt tilbakelagt, og mer enn 306 000 skritt blitt gått. 

Både noen kilo lettere og noen gnagsår rikere går Steinar straks i mål på Tanketur.

Både noen kilo lettere og noen gnagsår rikere gikk Steinar målrettet siste etappe mot Hovden.

Etter syv dagers vandring, 19 gjester og et utall gnagsår har Steinar J. Olsen fullført tanketuren til fots fra Kristiansand til Hovden. Naturen har vist seg fra de fleste sider, men både Erna Solberg og Esben Esther Pirelli Benestad gjennomførte med stil på tross av intense nedbørsmengder. Avstanden tilbakelagt tilsvarer seks maraton.

– Det har tidvis vært kraftig regn, men turen er gjennomført som planlagt på tross av varierende vær. En pleier å si at det er umulig å gjøre noe med været, men det er liten tvil om at vi kan faktisk kan gjøre noe med fremtidens nedbør om vi klarer å få til en grønn omstilling raskere, sier Steinar J. Olsen.

Steinar har stiftet mange nye bekjentskap på turen.

Steinar har stiftet mange nye bekjentskap på turen.

Turen har gått over en periode på sju dager, og hovedtemaene har vært utenforskap, inkludering, mangfold, klima og miljø. Han har  fått god hjelp av sine turgjester på veien, deriblant Nina Jensen fra WWF, som på onsdag snakket om klimaendringene, og hvordan de er sterkt til stede allerede. Men den som har gjort mest inntrykk på tur er Veronica Orderud.

– Hun har en sterk historie å formidle, og det gjør inntrykk når hun forklarer hvor vanskelig det er å få en fot innenfor arbeidslivet og at folk skal klare å se hvem en er bak alle fordommene. Jeg er opptatt av at tidligere innsatte ikke skal møte stengte dører også utenfor fengselsmurene.

Uten mat og drikke duger helten ikke! Takk til Tine for spons av turmat til Tanketuren.

Uten mat og drikke duger helten ikke! Takk til Tine for spons av turmat til Tanketuren.

I forbindelse med Steinars Tanketur har vi utlovet en pott på 1000,- per kilometer Steinar har klart å tilbakelegge, som skal fordeles på tre veldedige organisasjoner som har blitt stemt frem på Facebook. Flere tusen har vist et stort engasjement for konkurransen. De tre organisasjonene som fikk flest stemmer er NOAH – for dyrs rettigheterGateteam Oslo, og Dyrebeskyttelsen Norge. Potten vil fordeles slik:
1. plass: NOAH – 120 0000,-
2. plass: Gateteam Oslo – 83 000,-
3. plass: Dyrebeskyttelsen Norge – 49 000,-

Vann er den beste tørsteslukkeren på tur.

Vann er den beste tørsteslukkeren på tur.

Turen har gått fra Kristiansand jernbanestasjon, via Setesdalsbanens gamle spor, forbi Åraksbø og til slutt de 500 høydemeterne fra Valle til Hovden. Tanketuren har vært en storsuksess. Vakre naturopplevelser, gode samtaler, og viktige tanker er det vi kommer til å huske best fra turen.

Målgang kl 16.28. Det fortjener en high-five!

Målgang kl 16.28. Det fortjener en high-five fra følgebilsjåfør André!

Les også:

Marthe – Stormberger

mini

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *