Tanketur dag 6: Tur for alle

I dag viser Sørlandet seg fra sin beste side. Strålende sol, skyfri himmel og en gradestokk som kryper opp mot 20 grader. Dag 6 på Tanketur er altså en flott en, og i dag har Stormberg-gründer Steinar J. Olsen med seg gjester fra blant annet Blindeforbundet. De skal snakke om turglede for alle.

Steinar møter Frøydis Garmo Hovden fra Blindeforbundet på en tursti ikke langt fra Rysstad. Med seg på turen har hun Rita Vindholmen, som har mistet synet.

Steinar og Rita i samtale.

Steinar og Rita i samtale.

For tyve år siden endret livet seg fullstendig for Rita. På vei til hyttetur på fjellet med en god venninne, havnet Rita i en alvorlig bilulykke.  Da hun ble kjørt bort av luftambulansen trodde ikke redningsmannskapene at hun ville overleve. Etter en måned i koma våknet Rita opp til et fullstending mørke. Ansiktet var knust og hun hadde mistet synet.

Etter ett år på sykehus og 300 timer med operasjoner, kunne Rita reise hjem til sine barn og ektemann.

Rita forteller sin sterke historie til Steinar.

Rita forteller sin sterke historie til Steinar.

Før ulykken var hun lykkelig i jobben i klesbutikk, og hun elsket naturen og fjellet. Livet etter ulykken ble snudd på hodet, men Rita elsker fortsatt å gå tur og oppleve naturen. Nå går hun mest ute sammen med en synstolk, som kan forklare omgivelsene til henne.

På spørsmål om det finnes områder i naturen hun kjenner så godt at hun kan gå alene, svarer hun: «Hadde jeg hatt skikkelig lyst til det, så hadde jeg fått det til. Jeg får til alt jeg har skikkelig lyst til å gjøre. Jeg trives likevel best i naturen når jeg har noen med meg, fordi da kan jeg se gjennom en synstolk. Opplevelsen av naturen blir da sterkere.»

Humøret var på topp på Tanketur med Blindeforbundet!

Humøret var på topp på Tanketur med Blindeforbundet! Her er Steinar og Rita i samtale med synstolk Frøydis.

Steinar har også møtt Christopher Hare, som er Stormberger og ansatt i butikken på Madla. Christopher har en medfødt ryggskade som gjør at han sitter i rullestol. Han er likevel svært interessert i friluftsliv og natur, og driver med både dykking, kajakk og seiling. Christopher har også vært på tur på Preikestolen. Turen var både lang og utfordrende, men Christopher kom seg til toppen. Han er et fantastisk eksempel på hvordan man faktisk kan få til det man vil, så lenge man legger innsats i det.

Stormberger Christopher sammen med Stormberggründer Steinar.

Stormberger Christopher sammen med Stormberggründer Steinar.

Vi i Stormberg mener at naturen er noe som skal kunne glede alle, uansett hvilke hindringer man støter på i livet. Turglede er noe alle har rett på, og noe vi ønsker at alle skal få oppleve.

Les også:

Marthe – Stormberger

mini

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *