Tanketur dag 3: Mangfold, annerledeshet og nye sjanser

Det har vært nok en regntung dag på Tanketur, men humøret er stadig på topp. I dag har Steinar gått tur med Esben Esther Pirelli Benestad og Veronica Orderud. De har snakket om mangfold, annerledeshet og nye sjanser. 

Den første Steinar møter til tur i dag er Esben Esther Pirelli Benestad, som skal være med på en formiddagstur. Det ligger an til å bli nok en våt dag på tur, men både Steinar og Esben Esther er ved godt mot og er klar for å ta fatt på både tur og tanker.

Steinar og Esben Esther møtes i turløypa. Humøret er på topp!

Steinar og Esben Esther møtes i turløypa. Humøret er på topp!

Esben Esther Pirelli Benestad er en av landets mest kjente sexologer, og har jobbet med hundrevis av barn og unge som opplever at de ikke finner sin plass i samfunnet – og som ser at det å være seg selv definitivt ikke er minste motstands vei. Seksualitet og kjønnsidentitet skaper fortsatt store overskrifter, og ikke minst mange sinte kommentarer.

Benestad har markert seg ved å være en av Norges få åpne transpersoner. Benestad har også gått inn for bruk av pronomenene «hin» og «hen». Hens erfaringer gir verdifulle synspunkter på temaet annerledeshet og mangfold. I samtalen ble Esben Esther og Steinar også enige om at Esben Esther kommende høst blir Stormberg sin første transmodell.

Esben Esther og Steinar i samtale.

Esben Esther og Steinar i samtale.

Med oss på tur i dag har vi også Veronica Orderud, som ankommer litt senere på dagen. Veronica Orderud var en av aktørene i en av landets mest kjente drapssaker, og ble løslatt i 2015. Hun er nå godt i gang med sin presteutdannelse, men har selv merket på kroppen hvor vanskelig det er å få en ny sjanse.

Steinar og Veronica tar en velfortjent pustepause.

Steinar og Veronica tar en velfortjent pustepause.

Underveis på turen diskuterte Veronica og Steinar blant annet hvordan det er å være kvinne i et mannsdominert fengsel, og hva som er viktig for at de innsatte skal få muligheten til å skape seg et nytt liv etter soning.

Steinar og Veronica i regnet.

Steinar og Veronica i regnet.

Stormberg har fra starten i 1998 vært stolt av å være en inkluderende bedrift. I Stormbergs Handlingsplan for Inkluderende Arbeidsliv er det fastsatt et mål om at 25% av de som jobber i Stormberg skal være mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet. Dette kan eksempelvis være tidligere rusmisbrukere, ungdommer som ikke har trivdes så godt på skolen, eller tidligere straffedømte. Vi omfavner og verdsetter mangfold og annerledeshet, og vi har tro på at alle fortjener en ny sjanse.

Les også:

Marthe – Stormberger

mini

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *