Tanketur dag 2: Inkludering og muligheter for alle

Tanketur dag 2 er i gang, og Stormberggründer Steinar er ute og går fra morgengry. Dagens tanketema er inkludering og muligheter for alle. I Vennesla skal vi møte statsminister Erna Solberg, samt flere Stormberg-ansatte som har sterke historier om hvordan de en gang stod utenfor arbeidslivet, og hvordan de klarte å gripe jobbsjansen de fikk selv om utgangspunktet var vanskelig.

Statsministeren møter Steinar i turløypa i Grovane, cirka 2,1 mil fra turens startpunkt i Kristiansand. Det ser ut til å bli nok en våt dag, men stemningen er god og humøret på topp hos både gjester og Stormbergere.

Erna og Steinar på Tanketur.

Erna og Steinar på Tanketur.

Steinar og Einar går sammen en stund, før de et stykke uti løypa møter Daniel Bendu, en Stormberg-ansatt som har slitt med å komme inn på arbeidsmarkedet etter sin kriminelle fortid. Allerede på barneskolen startet han med å stjele, og som 19-åring satt han bak fengselsmurene for første gang. Etter 20 år med vold, tyverier, angst og sorg bestemte Bendu seg for å gjøre en helomvending i livet. Å ha en jobb å gå til ble hans store redning. Daniel har jobbet i Stormberg i tre år. Her kan du lese mer om Daniels historie.

Erna og Daniel har møttes før, og fant tonen riktig godt også denne gangen.

Erna og Daniel har møttes før, og fant tonen riktig godt også denne gangen.

Med oss på tur i dag har vi også Ammar Major og Øystein Solli, som vi støter på litt lenger uti turløypa. Ammar kom til Norge som flyktning i 2014, og har jobbet i Stormberg siden høsten 2016. Han har vært engasjert i å lære seg språket og få seg jobb for å klare seg selv raskest mulig, og ble varmt anbefalt som kandidat av en av organisasjonene som jobber med integrering. Øystein er tidligere tung narkoman som hang på Plata og bodde under ei bro i Vika. Etter å ha jobbet for oss i omtrent 15 år, er han nå gjeldfri, bor på landet og jobber så mye helsa tåler. Øystein har etter hvert fått lang fartstid i Stormberg, og er en betrodd og avholdt medarbeider. En tydelig engasjert statsminister tar seg god tid til å snakke med Stormbergs medarbeidere. Her kan du se NRKs intervjuer med statsministeren og med Øystein.

Øystein fikk både klem og selfie med Erna.

Øystein fikk både klem og selfie med Erna.

Vår måte å praktisere inkludering har gitt Stormberg dyktige og lojale medarbeidere som har bidratt sterkt til at Stormberg har klart seg godt i konkurransen med sterke, internasjonale merkevarer. Det er gøy, krevende og meningsfylt å jobbe i Stormberg, og det er ikke minst flotte medarbeidere som Ammar, Daniel og Øystein som gjør at vi er ekstra stolte over å jobbe her.

Statsminister Erna Solberg, Stormberggründer Steinar J. Olsen, og våre flotte Stormbergere Daniel, Øystein og Ammar.

Statsminister Erna Solberg, Stormberggründer Steinar J. Olsen, og våre flotte Stormbergere Daniel, Øystein og Ammar.

Som en inkluderende arbeidslivsbedrift jobber vi målrettet for å bidra til at mennesker som har hatt utfordringer med å få innpass får jobb. Siden starten i 1998 har vi rekruttert en fast andel av våre medarbeidere blant mennesker som har hatt vansker med å komme inn på arbeidsmarkedet, blant annet mennesker med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge menneskers om ikke har trivdes på skolen, flyktninger og mennesker med psykiske- eller fysiske helseplager. I Stormbergs Handlingsplan for Inkluderende Arbeidsliv er det fastsatt et mål om at 25% av de som jobber i Stormberg skal være mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet.

Inkluderende arbeidsliv handler ikke først og fremst om ord, men om å gå fra ord til handling. 

Les også:

Marthe – Stormberger

mini

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *