Huskeliste til første skoledag

Skolestart er rett rundt hjørnet, og det er mye som må organiseres og handles inn før den tid. Her finner du en huskeliste over hva barna trenger til første dag på skolen.

Ryggsekk
Ryggsekken er gjerne det som markerer overgangen fra barnehage til skole, og det er mange barn som opplever dette som ekstra stas. Et eksempel på en flott sekk som kan brukes både på skolen og til tur er Rulle sekk. Til mørke vinterdager er det viktig at barna blir sett, og da er det lurt å feste en refleks til skolesekken. Refleksjon sekk er en sekk som har refleksfelt over hele sekken, så denne egner seg svært godt til mørke dager på steder der barna har skolevei hvor det kan kjøre biler.

Pennal og skrivesaker
Pennal må alle skolebarn ha i sekken. Enkelte skoler har skrivesaker, lim, viskelær og saks felles i klasserommene, men dette er ting som likevel gjerne må kjøpes inn til hjemmebruk.

Drikkeflaske og matboks
En drikkeflaske og en matboks er noe alle barn trenger til spisepausene på skolen. Ønsker du å ta et miljøvennlig valg kan du gjerne gå for noe som er resirkulerbart, slik som Drikk bioflaske.

SS13_Justneshalvøya_RE_9629

Regntøy/yttertøy
Barna kommer til å tilbringe en god del av friminuttene utendørs, og det er derfor viktig med gode klær som beskytter mot vær og vind. Bestselgeren Vestland er en sterk anbefaling. Denne er laget i tykt SuperProof-materiale og har hele 15 000 mm vannsøyle.  En slitesterk parkdress, som for eksempel Nynne eller Kullen, kan også komme godt med. Disse egner seg forøvrig også til bruk i barnehage.

Inneklær
På skolen trenger barna også klær til innendørsbruk. Et godt fleece-sett, som for eksempel Tromme genser og bukse er behagelig og varmt for de små når de skal ha undervisning og skolearbeid innendørs. En fin t-skjorte er også både deilig å gå med, og noe barna føler seg fin i.

Les også:

Marthe – Stormberger

mini

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *