Niste på tur

En viktig del av turopplevelsen for mange, enten det er en runde i skogen eller en dagstur på fjellet, er proviant. Turmat kan være så mangt, og her finner du de beste tipsene til hva som kan lønne seg å legge i matpakken til ulike turer.
Turmat som veier lite
Skal man bære tung sekk er det viktig å være noe selektiv med hva man pakker ned, og at maten veier lite er viktig. Her er eksempler på mat man kan ta med seg på tur som ikke legger mye ekstra vekt i sekken din.
– Suppe – og gryterettposer
– Müslibarer
– Knekkebrød
– Pålegg av lett vekt, f.eks. leverpostei og annet hermetisk pålegg
– Tørket kjøtt
– Risengrynsgrøt med melkepulver, pluss sukker- og kanelblanding
– Frysetørket ferdigmat av typen Real Turmat, Rett i Koppen, etc.
mat Det lille ekstra
Dersom du har barn som vegrer seg for å gå på tur, er et godt tips å lokke dem ut med litt ekstra god turmat.Noe mine foreldre alltid brukte for å lokke meg og mine søsken ut på tur som barn, er kokte pølser på termos. Pakk brød, ketchup og sennep ved siden av, så har dere et fullverdig måltid som barna elsker.
Et annet tips, er å ta med ferdiglaget pannekakerøre i flasker, og steke pannekaker på stormkjøkken. Pakk sukker og syltetøy i tillegg. Kanskje dere til og med klarer å plukke med dere nok blåbær på turen til å lage blåbærrøre?
Bare en kort tur?
Skal du bare gå i en time eller to, er det ikke sikkert du føler behov for å ta med deg mat i det hele tatt. Vi vil likevel anbefale at du pakker med deg en flaske vann, for å holde deg hydrert og kvikk på turen din. Dersom du vil ta deg en liten pause på en stubbe eller en stein for en liten matbit, er gode eksempler på tursnacks fersk eller tørket frukt, nøtter, og sjokolade.
Les også:

Marthe – Stormberger

mini

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *