Å gå tur kan gjøre deg lykkelig

Er det én ting vi i Stormberg vet, så er det at turer gjør oss glade. Frisk luft, fysisk aktivitet, og vakre omgivelser er alle ting som bidrar til vår lykkefølelse. I dette innlegget har vi listet opp fire grunner til hvorfor vi mener at turgåing kan gjøre deg lykkelig.

Å gå tur gir helsefordeler
Det er ingen hemmelighet at fysisk aktivitet gir utpregede helsegevinster. Mosjonerer du jevnlig vil du oppleve å få mer energi, bedre søvn og at du kommer i generelt bedre form. Å gå tur er en flott treningsform, og går du et par ganger i uken vil du garantert merke forskjell på helsa.

Bedre humør
Når vi bedriver fysisk aktivitet utløses «lykkehormonet» endorfin i hjernen. Endorfiner er nesten alltid til stede når vi er i godt humør. Fysisk aktivitet gjør altså at du automatisk blir i bedre humør. Det er altså bare å snøre på seg skoene, og komme seg i bevegelse!

Naturen er vakker, og det er mye flott å se når man går tur.

Naturen er vakker, og det er mye flott å se når man går tur.

Visuelle opplevelser
Naturen er noe av det vakreste vi har på jorden. Enten du velger å gå tur i skog og mark, eller å bestige en fjelltopp, kan vi nærmest garantere deg mye flott å se på. Når du er ute i naturen, blir du kanskje også enda mer bevisst på omgivelsene enn du er ellers. Du kan altså se og legge merke til mye du ellers kanskje ikke ville sett. Kanskje du får sett en fantastisk utsikt, en vakker blomst, eller et spennende dyr?

Tur er sosialt
Lykke henger i stor grad sammen med sosiale relasjoner, og å gå tur er alt annet enn usosialt. En vandretur er en perfekt anledning til å tilbringe tid med de du er glad i, og å få snakket ordentlig med dem om både stort og smått. Så inviter dine nærmeste med deg på fjellet eller i skogen, og plei relasjonene dine.

Det er altså mange faktorer ved turgåing som bidrar til din lykke. Det er altså bare å komme seg til skogs eller til fjells: både helsen din, relasjonene dine og humøret ditt vil takke deg for det.

Les også:

Marthe – Stormberger

mini

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *