Festivaltips

Sommer betyr for mange festivalsesong, og de neste ukene går det musikkfestivaler av stabelen over hele landet. Felles for de fleste festivaler, enten du skal bo på hotell eller i telt, er at du vil tilbringe mange timer av dagen ute. Det norske været er varierende, og på festival vil du kunne ha behov for både shorts og regntøy. Vi har samlet våre beste festivaltips, som du kan dra nytte av på alle landets musikkfestivaler denne sommeren.

a7

Enten det er festival i natuen eller i byen, så behovene det samme.

1. Sommerlig tøy til sommerfestival

marina regnkåpe

Marina regnkåpe

Ingenting er så deilig på festival som når solen titter frem og gradestokken kryper oppover mot 20 grader. På festival med flere tusen andre mennesker kan det fort bli hett, og behovet for luftige klær med god bevegelighet melder seg. Som jente trives jeg aller best i kjole på sommeren, og nyheten Langfjorden passer til mange anledninger, også festival. Til de som hopper og spretter mye rundt og trenger noe som sitter godt samtidig som de har god

bevegelsesfrihet, kan det lønne seg å pakke med en shorts eller to. Rydalen shorts er et eksempel på en slik allsidig kortbukse. Rydalen finnes også i flere flotte farger til herrene. Kombiner gjerne shortsen med en luftig og lett t-skjorte, som for eksempel Steinnes, som du finner i størrelser helt opp til 5XL.

2. Ikke glem regntøy

Stabilt vær er ikke noe vårt langstrakte land er spesielt kjent for, og derfor er det viktig å ta med seg klær til all slags vær. Min personlige favoritt til festival er Marina regnkåpe. Kåpen har 8 000 mm vannsøyle, og kombinert med et par høye støvler kan du fint stå, gå, danse, eller hoppe rundt på festival uten å nødvendigvis trenge en regnbukse. Skal du derimot sitte en del på gresset, eller det bare regner skikkelig en dag, kan det være ideelt med et regnsett. Et annet alternativ er Marina regnanorakk. Nyheten Vestergapet har hele 45 000 mm vannsøyle, og dermed kan du være trygg på at du ikke blir våt på en utekonsert, om det så skulle hølje ned.

marina regnanorakk

Marina regnanorakk er også en festivalfavortt.

3. Våte klær? Fortvil ikke!

Dersom det har regnet en del, er sannsynligheten stor for at en del av klærne dine blir våte. Sover du innendørs er det ikke noe problem å tørke klær, men i telt kan det oppleves som vanskelig. Derfor kan det være godt å huske på et lite triks fra militæret: legg de våte klærne i soveposen med deg når du sover! Kroppsvarmen din vil tørke klærne dine, og dermed kan du dra på deg en varm og tørr t-skjorte når du står opp neste dag.

4. Gaffateip

Rift i teltduken? Teltplugger som ikke vil sitte? Den gode gamle gaffateipen løser alt! Gjør som McGyver og pakk ned en hel rull om du vil. Dersom du skal pakke ekstra lett er et tips å surre noen runder gaffateip rundt vannflasken din. På denne måten har du teip til å løse alle små og store problemer, uten at det tar opp ekstra plass i sekken din.

5. Toalettsaker til ethvert behov

Når man skal på festival er det viktig å pakke lett, men noen dager utendørs kan by på flere utfordringer som man kan takle enkelt med riktige produkter i toalettvesken. Dropp sminken og parfymen, og fokuser heller på å ta med deg det mest essensielle. Solkrem er et absolutt must-produkt til festival. Risikoen for å bli solbrent er alltid til stede når man er mye utendørs på sommeren, så pakk med en flaske solfaktor og sørg for å smøre deg godt. Sover man i telt, er også myggspray et viktig tilskudd til toalettvesken. Ting som antibac, plaster, og smertestillende kan også være lurt å ha med. Sjekk gjerne en detaljert pakkeliste her.

6. Legg smarttelefonen fra deg

Likt alle andre turopplevelser er festival en fin anledning til å skru av skjermen og nyte omgivelsene og godt selskap. Mobiltelefonen er lur å ha med seg for å holde kontakten med de du er på festival med, men utenom dette er det lite du kan bruke den til som er mer spennende enn det som skjer rundt deg. Et av våre desidert beste festivaltips er derfor å slå av Wi-Fien, og bare nyte det å være på tur og det å være sammen. Har du behov for å scrolle under festival, gjør du noe feil.

7. Ha det gøy!

Dette tipset er kanskje det aller viktigste. Det er sommer, du er på tur med venner, og du skal oppleve masse flott! Lange sommerkvelder, flotte konserter, bading i ferskvann, sightseeing i nærområdet, og mye mer. Festivalsommer er fantastisk, så kle deg godt, husk solkrem, og nyt turen!

Marthe – Stormberger

Marthe

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *