Ta deg tid til tur

Med mange fridager og sommeren på trappa er mai en fantastisk måned for små og store turer. Men hvor bør du legge turen? Vi har funnet frem til noen av de beste opplevelsene du får på denne tiden av året.

10246960116_10223560110_Naturbilde2

Turbingo
Dette er årstiden hvor det virkelig spirer i naturen, og her er det mye spennende å se på for de små! Hva med å ta de med på en oppdagelsesferd? Vi anbefaler turbingo! Man lager enkelt et bingoark ved å lage et rutenett og tegne eller skrive ord man er på leting etter. Deretter tar de små med seg bingoarket og blyanten for å krysse ut de nye oppdagelsene de finner på ferden. Her kan man eksempelvis tegne en krabbe, en hvitveis eller en bekk. Det fine med turbingo er at det er enkelt å tilpasse bingoarket etter sine omgivelser, om man befinner seg i bymarka, ved kysten, eller på fjellet.

Padletur
Nå som varmegradene stiger, snøen smelter fra fjellene og vannet renner ned bekkene er det en flott tid å padle i en kano eller kajakk på. Ingenting er som å gli bortover vannoverflaten mens man tar til seg duften av vår og ser naturen spire rundt seg. Om man ikke har en kajakk selv får man leid dette billig i nærområdet, og blir du virkelig bitt av basillen arrangeres det flere padlekurs både for store og små gjennom hele våren og sommeren.

Grilling i den lokale parken
I Stormberg sier vi at små turer også er store, og uansett om man tar seg en tur på fjellet eller i det lokale turterrenget er man en opplevelse rikere. På våren er ingenting som duften av grillmat, som minner oss om den gode sommeren som er rett rundt hjørnet. Vi minner om at mellom 15. april og 15. september er det forbud mot å brenne bål i skogen, men i de lokale parkene har man muligheten til å pakke med seg teppet og grillmaten sin, slappe av i gresset og nyte tiden i godværet.

God tur fra oss. 🙂

Les også:

Martin – Stormberger

Martin

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *