Fra Stormberg til Stortinget?

Petter N. Toldnæs er Stormbergs kommunikasjonssjef, og bruker fritiden på turer, på sjøen – og på politikk. Som en god stormberger er han opptatt av å ta vare på naturen, og ikke minst inkludering.
Stormberg er en partipolitisk nøytral organisasjon. Våre medarbeidere er aktive over hele det politiske spekteret, men vi har en ting til felles: vi bryr oss. Petter N. Toldnæs er aktiv i Venstre, og er førstekandidat til Stortinget for begge Agder-fylkene. Denne helgen er han på landsmøte i Ålesund.

Du har vært nå vært aktiv i politikken i 16 år, hvor kommer engasjementet fra?

– Engasjementet kommer fra utallige turer og samtaler med min far fra barndommen. Hver eneste søndag var det tur på skauen, hvor jeg både lærte mye om naturen – og ikke minst viktigheten av å ta vare på naturen. Det å gå i fjæra og plukke plast er lærdom som sitter. Jeg tror aldri jeg noen gang siden har kastet fra meg noe som helst noe sted, verken på gata eller i naturen. Noen ting sitter for alltid, forteller Petter.

Hva vil du kjempe for hvis du kommer inn på Stortinget?

– Etter at jeg selv ble far er det utvilsomt noen ting som har blitt viktigere enn andre. Jeg tror ettertiden vil dømme oss hardt om vi ikke klarer å få løfte de som har aller størst behov for en velferdsstat som treffer de som har aller størst behov for den, nemlig barna. Vi snakker ofte om et utenforskap blant de voksne, men dessverre er det et utenforskap også blant de minste av oss. Det er helt urimelig at barn skal oppleve å falle utenfor sosiale fellesskap eller mangle noe fordi de vokser opp i en familie som ikke kan gi like muligheter. Jeg har et sterkt og brennende ønske om å jobbe mot barnefattigdom og for like muligheter, sier Petter engasjert.

Har du lært noe i Stormberg som du kan ta med deg videre?

– Jeg er så heldig å jobbe for en bedrift som med samme mål som det jeg tror på det. Klima og miljø er viktig for Stormberg, og det er viktig for meg. I tillegg har jeg lært utrolig mye om inkluderende arbeidsliv. Jeg ønsker at flere virksomheter tar inkludering på alvor, og jeg har lært mye om hvor mye arbeid betyr. Det handler om selvrespekt og det handler om å få muligheter.

Hva vil du savne om Stortinget blir din nye arbeidsplass?

– Det er utvllsomt det gode fellesskapet som vil bli savnet. Jeg misliker sterkt politisk spill, og jeg tror at det ert som lagspiler man oppnår gode og varige resultater. Jeg har ikke noe markeringsbehov, men jeg har et sterkt behov for å kjempe for det jeg tror på, avslutter Petter.

Mandag 11. september får vi svaret om Petter skal tilbringe de neste årene i Stormberg eller på Stortinget. Vi oppfordrer alle til å engasjere seg for noe man brenner for.

Les også:
Norges mestselgende designer

Martin – Stormberger

Martin

Kommentarer

Kommentarer