Årets viktigste time?

Det er igjen tid for en av årets viktigste markeringer: Earth Hour. I dag gir vi en times stillhet for jorda og de klimatruslene vi står overfor. Dette i form av mørklegging av alt fra eneboliger til landemerker. En time i mørket virker kanskje ikke som en måte å løse verdensproblemer på, men dette nytter på så mange flere måter enn kun strømmen som spares.

Bli med og vis din støtte

Earth Hour er en symbolsk markering verden over som setter klimaet i fokus. Det hele startet i Australia i 2007, og siden 2009 har privatpersoner, bedrifter, organisasjoner, byer og myndigheter over hele verden slått av elektriske lys en time for å vise sin støtte i kampen mot klimaendringene. Fra 20:30 til 21:30 i dag, lørdag 25. mars, slukker vi i Stormberg lyset sammen med mange millioner andre mennesker og bedrifter, og vi håper at du som leser dette også ønsker å vise din støtte.

BRE

Bøverbreen er blant stedene hvor klimaendringene kommer tydelig til syne

En døråpner

Dette er en av de viktigste timene for jorda i løpet av året. Ikke kun fordi strøm spares i mengder i løpet av disse seksti minuttene, men fordi den er med på å rette søkelyset mot en av nåtidens viktigste utfordring. For mange er markeringen også et spark bak for å starte, eller fortsette, med større og mindre klimatiltak også resten av året. For Stormberg ble den første Earth Hour-markeringen i Norge et startskudd for mindre strømbruk i bedriften. Dette resulterte blant annet i at lys kun er på i rom der det er bevegelse og at butikkene mørklegges etter stengetid.

Effekten av samhold

Er det noe vi virkelig kan lære av denne markeringen, så er det at den viser en vilje og et samhold verden over. Allerede i 2009 deltok to millioner mennesker på markeringen, i 2010 ble det spart hele 250 millioner watt i løpet av denne ene timen, i 2015 deltok over 1000 bedrifter og i 2016 var det rekordstor deltakelse fra over 178 land og territorier (earthhour.org, 2016). Dette håper vi at vi, og du, kan være med på å slå nå i 2017.

Til inspirasjon

For Stormberg er miljø og klima høyt prioritert. Vi jobber stadig for å redusere belastningen tilknyttet våre produkter og vår virksomhet. Vi prøver å drive med klimadugnad jevnt og trutt året igjennom, og ønsker å inspirere, og bli inspirert av, andre bedrifter og privatpersoner. Om alle bidrar litt, vil dette monne i lengden.

En gyllen mulighet

Earth Hour er en flott mulighet til både å vise engasjement og å klekke ut en plan for hva en kan gjøre for klimaet framover. Alle har mulighet til å bidra. Ikke minst er dette en gyllen mulighet til å legge bort alt av elektronisk stress i en time, finne fram stearinlys, eller fyre opp bålet, og nyte en rolig stund uten forstyrrelser.

Vi ønsker alle en fin Earth Hour!

Les også:

Katrine – Stormberger

Profilbilde.

Kommentarer

Kommentarer