Våren er rundt hjørnet

Det er surt og kaldt mange steder i landet, men de første vårtegnene har allerede begynt å melde seg. Trekkfugler som vipe, stær og sanglerke har allerede kommet lengst sør, og mange har også fått se både krokus og hvitveis.

Vår betyr lysere dager, mildere temperaturer, og lettere bekledning. Det er årstiden hvor du kan ta en rusletur i skog og mark ikledd en lett jakke, men også gå en siste skitur på fjellet før snøen smelter. Mulighetene er altså mange, og under har vi samlet de tingene vi gleder oss mest til i den kommende årstiden.

Trene utendørs
Noe av det aller beste med at det blir lysere og varmere ute er at man kan trene utendørs! Dørstokkmila blir gjerne mye lengre når det er kaldt og mørkt ute, men når dagene er lange og temperaturene behagelige er det ingenting som stopper en fra å snøre på seg treningsskoene og ta en økt utendørs. Sjekk gjerne ut våre tips for utendørs styrketrening og kondisjonstrening.

Plukke blomster
Endelig titter vårblomstene frem! Hvorfor ikke sprite opp søndagsturen litt, og ta med kjæresten, barna eller en god venn på tur for å plukke blomster? Plukk en flott bukett til mor, eller kanskje bind en blomsterkrans? Her kan du lære hvordan du gjør det.

insta 2007
Blomsterkranser er enkle å lage og pene å se på.

Piknik
Piknik er en super våraktivitet som er lett å utføre. Alt du trenger er et teppe, niste, og en god turkamerat. Man behøver ikke å gå så langt – hva med til den lokale parken, eller kanskje til et tjern i nærheten? Smør rundstykker med noe godt pålegg, og kok kaffe til de voksne. For de minste er kakao alltid en slager.

Ta årets første bad
Når solen varmer og temperaturen stiger utover våren blir det kanskje fristende å ta årets første dukkert. Ferskvann varmes opp raskere enn havet, men er du ekstra tøff tåler du kanskje en dypp i havet? På våren kan et bad bli ganske friskt, og et godt tips er å ta med ullundertøy som man kan skifte til etter badet. Da holder man seg god og varm også etter at man kommer opp fra vannet.

Vi gleder oss til våren! Gjør du?

Les også:

Marthe

Marthe – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer