Det du trenger til vinterferien

Neste uke er det vinterferie i store deler av landet, og mange steder er det meldt strålende vær. Skal du på fjellet og har behov for nytt tøy til slalombakken eller langrennsløypa, eller kanskje du trenger nytt turtøy? Vi har samlet våre beste tips.

Vinter og kuldegrader stiller krav til god bekledning, og en god huskeregel for alle typer turer er trelagsprinsippet med undertøy, mellomlag, og yttertøy. Klærne bør også tilpasses aktivitetsnivået.

Vi gleder oss til vinterferien!

Vi gleder oss til vinterferien!

Undertøyet skal transportere fukt vekk fra kroppen. Vi anbefaler ull- eller superundertøy. Skal du i langrennsløypa, og aktivitetsnivået er høyt, vil superundertøy som for eksempel Halsa være et godt valg. Det er tynt, men isolerer godt og har gode fukttransporterende egenskaper. I slalombakken eller på turer med lavere aktivitetsnivå vil det derimot være en fordel å gå for noe i tykk ullkvalitet, som Utne ullfrotté.

SotaTil mellomlaget anbefaler vi fleece, og Vigør er et av våre bestselgende fleeceplagg. Vigør er myk og behagelig, med god isolasjonsevne og gode fukttransporterende egenskaper. Du finner alt vi har av Vigør her.

I alpinbakken kan det lønne seg med plagg som har praktiske funksjoner, som snølås, heiskortlomme, og justeringsmuligheter. Vahca er vatterte jakker og bukser som er spesielt utviklet for brett- og skikjøring. De egner seg også svært godt til hverdagsbruk og lek i snø. Hovden er også et ypperlig alternativ, og vil holde deg god og varm hele dagen.

Når man går på langrenn er aktivitetsnivået gjerne høyt, og vindtette og isolerende plagg er essensielle for en god opplevelse, enten det er på fjellet eller i lysløypa. Furudalen jakke er et plagg som egner seg flott på langrenn, og har ypperlige vindtette og fukttransporterende egenskaper. Furudalen finner du også i bukse. Et annet godt alternativ, som gir lite luftmotstand og god isolasjon, er Mylla softshelljakke og softshelltights.

I vinterkulda er det viktig med godt tilbehør som beskytter hode og hender. På tur, langrenn, og andre typer ski holder Hallingskar langrennshanske hendene dine varme. Hansken har i tillegg godt grep og god bevegelighet. Hodet og ørene er også utsatt for vinterens bitende temperaturer, og Greina lue eller Blåtind lue har begge god passform og beskytter hode og ører.

Les også:

– Mens vi venter på vinterferien
– Ullguide: vinterens ullundertøy

Marthe – Stormberger

Marthe

Kommentarer

Kommentarer