Norges mestselgende designer

Designsjef Hilda Schille Olsen har jobbet i Stormberg i 19 år, og bruker mye av tiden til å følge med på trender. Hvert år er hun ansvarlig for designet på tusenvis av plagg, og hun kan hente inspirasjon i alt fra interiørblader til skolegårder.

Hilda er en av Stormbergs to designere

Designsjef Hilda Schille Olsen sammen med salgssjefen for Stormberg-kjeden, Kevin Andreassen.

– Tiden det tar å utvikle nye produkter varierer veldig. Av og til har vi både kvalitet og funksjon liggende klart fra før, og da er det bare å finne nye farger og varianter. Andre produkter kan det ta flere år å utvikle. Det kan være nye program hvor vi må teste ut funksjoner, og selvfølgelig også teste plaggene for kjemikalier, forteller Hilda.

Inspirasjonen kommer fra bloggere, nettsider og sosiale medier, men hun bruker også mye tid ute «i felten».

– Jeg deltar på messer, er innom motebutikker, ser folk på tur og er der folk ferdes. Også henter jeg masse inspirasjon når jeg henter egne barn i barnehage og skole. For å si det sånn, så kjøper jeg ikke et interiørblad hvis jeg skal slappe av. Da blir hodet fullt av inspirasjon, og skapertrangen blir for stor. Jeg får nye ideer hele tiden uansett hvor jeg befinner meg.

Utvelgelsen av farger skjer i forkant av en kolleksjonsutvikling. Den er  blant annet basert på anbefalinger fra farge-trendinstituttet i Sverige og egen erfaring og kunnskap om farger.

– Etter mange års erfaring og interesse for farger og trend ser jeg en sammen heng mellom konfeksjon og sport. Konfeksjon og skotrenden kommer som regel tidligere enn for sportstøy, forklarer Hilda.

Og på spørsmålet om hva hun er mest fornøyd med, kommer ikke svaret særlig overraskende for oss som ser henne ofte.

– Hvis jeg må trekke frem et plagg som jeg er fornøyd, så må det være plaggene som har en rosa touch i fargeskalaen. Jeg elsker simpelthen rosa.

I disse dager kommer vår- og sommertøyet inn på lager, men det er ikke de rosa plaggene som dominerer.

– I år blir det mer jordfarger også i sportsbildet. Det som skiller dame- og herrefargene er at damefargene også vil ha en touch av duse og klare pastellfarger. Fra høsten av vil den grønne nyansen med en touch av brun, beige og militærgrønn igjen bli trendy på herresiden,  og på damesiden vil rødt sammen med jordfarge dominere.

Og for oss som er glade i plagg vi enkelt kan bevege oss i, har Hilda noen trøstens ord.

– Generelt for trendbildet er at alt skal være komfortabelt. Stretchfunksjon i alle kvaliteter gjenspeiler seg ikke bare i sportsbransjen, men også i konfeksjon. Man skal se sporty ut og det skal være komfortabelt å ha på seg. Produktene kan gjerne være ettersittende, men det er viktig at stretchfunksjon er der slik at plagget føles behagelig å ha på seg på tur, avslutter Hilda.

Har du et plagg fra Stormberg, så er sannsynligheten stor for at Hilda har designet det.

Petter – Stormberger
15781402_10154823773795409_5150279571832490_n

Kommentarer

Kommentarer