Ullguide: vinterens ullundertøy

Vinteren og skisesongen er i full gang, og i den forbindelse er det viktig å kle seg godt. Vi anbefaler at du følger trelagsprinsippet når du kler deg, med et innerlag, et mellomlag, og et ytterlag. Og det beste innerlaget du kan velge, er ull. Hos Stormberg finner du et hav av valgmuligheter, og i denne guiden loser vi deg gjennom utvalget.

Merinoull
Merinoull er den glatteste ulla, som er mest behagelig rett på huden. Denne typen ullundertøy klør ikke, og ligner ikke på den vi kjenner fra barndommen vår. Vårt ullundertøy Sota og Salbu er i 100% ren merinoull, noe som gir ekstra god isolasjonseffekt.

Sota

Sota i 100% merinoull.

Frottéull
Frottéull er vårt varmeste ullundertøy, og er perfekt for de ekstra kalde dagene. Ullundertøyet er i tykk ullkvalitet, med en innside av frotté. Kombinasjonen av løkkestrikk og ull gir et jevnt og isolerende luftlag i ullundertøyet. Du finner vårt frottéullundertøy her.

2-lags ullblanding (polyester og bambus)
Er du en av dem som får kløe eller irritasjon av ull? Fortvil ikke. Stormberg har et flust av utvalg i 2-lags ullundertøy i ullblanding, og vi bruker både polyester og bambus i våre ullblandinger. Os bambus ulltøy er et mykt og varmt alternativ i bambus- og ullblanding. Bambusviskose er, i tillegg til å være mykt og behagelig mot huden, et miljøvennlig alternativ.

Utne er vårt varmeste ullundertøy.

Utne frottéullundertøy er vårt varmeste ullundertøy.

Det innerste laget
Helt innerst velger mange å gå for bomullsundertøy. Bomull har ikke de samme isolerende egenskapene som ull har, og blir fortere gjennomvått av svette. Dermed blir man raskere kald. Vi anbefaler at du går for ull også helt innerst. Våre ull-BH-er og ullboxere er laget i 100% merinoull, og du får dermed god isolasjon også helt innerst.

Ta gjerne en titt på vår komplette kolleksjon av vinterens ullundertøy. Den finner du her.

Les også:

Marthe – Stormberger

Marthe

Kommentarer

Kommentarer