Vinter i skogen

Selv om snøen glimrer med sitt fravær, er det ingen grunn til å tilbringe helgen på sofaen. Vi har samlet noen tips til hva du kan oppleve og gjøre på tur – med og uten snø.

brokke1

Det finnes knapt noe hyggeligere enn å samles rundt bålet

Lag et bål. På vinterstid er det både trygt og lov å tenne bål. Det er alltid en opplevelse for store og små å tenne bål når man er på tur, også kan man lære barna ulike tresorter mens man sanker ved. Er du heldig, finner du et bålsted som er brukt fra før. Hvis ikke, så må du lete etter et egnet sted til å tenne opp bålet.

Lag vafler på bål. Hva er vel bedre en ekte skogvafler som er stekt over bålet? Før du går ut døra hjemme, blander du sammen vaffelrøren og heller denne opp i en tom melkekartong eller brusflaske. På turen vil blandingen svelle. Du finner oppskrift på turvafler her.

Prøv geocaching. Over hele landet finner du såkalte «cacher», som er merket av på kart. Først må du laste ned en app som gir deg tilgang til et kart hvor disse postene er avmerket. Du kan søke «geocache» i Apple Store og Google Play, og vipps så er du i gang. For barna er dette en aktivitet som setter ekstra spiss på turen. Mange av “cachene” har også esker hvor man kan bytte med noe som ligger i dem. Be barna derfor ta med noen små ting de kan legge igjen. Les mer om geocaching her.

Prøv en avlogget turdag. Dersom du og familien bruker mye tid på mobiltelefon og sosiale medier kan det jo være en fantastisk opplevelse å legge igjen mobilen hjemme og gi full oppmerksomhet til familie, barn eller en turvenn. Og om du i motsetning til oss klarer å få store og små til å være stille, så kanskje du til og med ser dyr i skogen?

Du finner flere tips på våre turtipssider.

Skogen er fantastisk året rundt, og det beste er at den skifter utseende og gir nye opplevelser avhengig av årstid. Naturen venter på deg. God tur!

Les også:
Kle deg godt i kulda
Morsomme inneleker

Petter – Stormberger

15781402_10154823773795409_5150279571832490_n

 

Kommentarer

Kommentarer