Nå kan jeg le høyt

Dette er tenåringen Ima. Hun er en av dem DU støtter gjennom Stormberg! Gjennom seks blogger i løpet av ett år vil du få møte henne og få små innblikk i hennes liv og hverdag. Først mens hun går på Shonglap, deretter i tiden etterpå. 

2014_February_Ima 03

Hvordan går det med Ima?

Nå har jeg lært om hvordan vi skal behandle husdyr, hva de trenger av mat og stell, og hvordan jeg kan tjene penger på å ale dem opp og selge dem videre. Og så tør jeg diskutere ute i landsbyen. Jeg er ikke flau lenger for å snakke eller le høyt, så noen hører meg. Før var det pinlig, ei jente skulle ikke høres. Hjemme forsøker jeg å få alle til å vaske hendene og ha god hygiene når vi har vært på do og når vi skal lage mat, for da får vi ikke så lett magesyke, slik vi gjorde før.

Og så besto jeg eksamen på skolen – med god margin. Da ble jeg glad! Jeg er glad i å synge, og var også med i en talentkonkurranse for ikke så lenge siden. Der vant jeg en pris fordi de syntes jeg synger så fint.

Noe annet som også er bra, er at jeg får være med å hjelpe til på gruppemøtene som mamma går på. Her kan vi snakke sammen med alle mødrene våre om det vi lærer på Shonglap, og de er veldig nysgjerrige. Mye er helt nytt for dem også. Mange av dem er jo giftet bort veldig tidlig, for eksempel, for de visste ikke om noe annet.

Stipend fra UNICEF

Jeg har forresten blitt valgt ut av UNICEF til å få et økonomisk stipend på 15.000 taka (ca 1600 kroner, red. anm.) for å hjelpe meg til å skape en jobb og få en inntekt. Jeg har lyst til å fete opp husdyr, som jeg så kan selge videre og har lært hvordan jeg skal gjøre det på Shonglap-kurset. Jeg gleder meg utrolig mye til å tjene mine egne penger, for da kan jeg hjelpe mamma og storebroren min med utgiftene til familien.

Men nå er jeg ferdig på Shonglap-kurset, og det er litt rart…men vi holder fortsatt sammen, vi jentene. Jeg tror nok også jeg skal klare å gå ferdig på skolen, for jeg vil gjerne bli lærer en gang i fremtiden. Heldigvis får jeg fortsatt støtte fra mamma og folk rundt meg her. 

Av Rune Mørland – Strømmestiftelsen
Rune Mørland

Kommentarer

Kommentarer