Bruk truse og BH i ull

Vi anbefaler å kle seg etter trelagsprinsippet på tur og å bruke ull innerst. Det gjelder også undertøyet som sitter nærmest kroppen, så som truse og BH. Da holder kroppen best mulig på varmen, og du unngår du bomull som fort kan bli kaldt om du blir fuktig.

Bortelid_04-04-14-0928

Hvem har vel ikke opplevd å bli kjølig når man tar en pause på skitur? Mange av oss velger tar på oss ullongs og ulltrøye, men bruker bomull helt innerst. Det kan gi kald hud på utsatte steder. Bomull har dårlig varmeisolerende effekt og bomull blir fort fuktig – og derfor også fort kald. Ull har derimot helt andre egenskaper.

Ullfibrene har en overflate som er dekket av skjell med en tynn hinne, og som dekker hverandre som takstein. Denne gjør ull lett vannavstøtende, lett gjennomtrengelig for vanndamp ut fra kroppen – og gir samtidig plass til luft som fungerer som et varmeisolerende lag.

Den nye generasjonen ullundertøy klør ikke, og ligner ikke på den vi kjenner fra barndommmen vår. Våre BH-er og boksere er laget i 100% merinoull, og dette er den glatteste ulla som er mest behagelig rett på huden.

Her finner du vårt ullundertøy:

Kilder: KK, DNT, Klikk

Kommentarer

Kommentarer