Pakkeliste til leirskolen

Leirskole. Den fine tiden hvor barna får utfolde seg, og de voksne får en pust i bakken. Kanskje poden skal på leirskole i høst? Da er det kjekt å få en liten oversikt over hvilke klær som bør pakkes med på turen.

leir4 - Kopi

Under leirskoleoppholdet vil barna få utforske naturen og oppleve mange forskjellige aktiviteter. Dette kan være alt fra gå- og sykkelturer til padling, fisking, ridning og klatring, avhengig av skolens tilbud. I tillegg til at det er lagt opp til mange forskjellige aktiviteter, vil været kunne bli skiftende. På én og samme dag kan barna bli både varme og svette, kalde og våte. Det er derfor svært viktig å pakke med nok skift.

En god, og for mange velkjent, huskeregel er trelagsprinsippet. Bruk ull innerst, et isolerende mellomlag og et vind- og vanntett ytterlag. På denne måten holder barna seg varme, men har friheten til å regulere antall plagg etter aktivitetsnivå. Stormberg har alt av klær som trengs til leirskolen. Sjekk ut Stormbergs egen pakkeliste her.

Velg alltid ull innerst. Dette materialet holder på varmen selv om det blir fuktig. Vi kan anbefale Os ullsett av bambus, Rosendal av merino og Suleskar av MerinoPoly. Dette er ullklær som ikke klør og er svært myke mot huden. Det finnes heller ingen helseskadelige stoffer i våre ullplagg. Disse er ØkoTex-sertifisert og nøye testet. Ullklær er også fine å bruke inne som koseplagg

leir1

Mellomlaget bør bestå av gode fleeceklær. Dette laget skal isolere, samtidig som det skal være enkelt å ta av og på. På ekstra kalde dager vil en lettvektsjakke i dun være smart. En slik jakke har plass til flere lag under, samtidig som den passer fint under det ytterste laget. Den kan også brukes alene om været skulle bli varmere. Vi kan anbefale Stavskar dunjakke, Vigør fleecegenser og Myrdal fleecejakke.

Til slutt har vi det ytterste laget. Dette må tåle vær og vind. Det er lurt å ta med både skalljakke- og bukse og regnjakke- og bukse. Skall- og allværklær tåler vind godt, men for å holde seg tør på de aller våteste dagene, er det lurt å bruke regntøy. Sirdal allværsjakke og Vatne skallbukse er å anbefale, sammen med Mjelle regnjakke– og bukse.

Når de tre lagene er på plass, trenger man riktig tilbehør. Stormberg har et stort utvalg av myke luer, varme plagg til hendene og godt utstyr for føttene. Vi anbefaler Greinadal ullue, Hol hansker eller votter og Turbu ullfrotté-sokker. Varme barn, er blide barn. Gode klær sikrer et godt leirskoleopphold for barnet.

Her er en liten pakkeliste for de viktigste klærne til leirskolen:

Vi håper at dette har vært til god hjelp, og samtidig gitt både store og små litt inspirasjon til høstens garderobe.

Katrine – Stormberger

Profilbilde.

Kommentarer

Kommentarer