Utetrening i høstkulda

Å flytte treningsøkten ut er virkelig å anbefale. Men nå som kulda kommer, er det likevel mange som trekker inn på treningssentre, i stedet for å ta i bruk naturen. Kanskje du er litt usikker på hvordan du bør kle deg, eller hvordan man i det hele tatt utfører en økt ute om høsten? Her får du litt inspirasjon.

jogg

Klær til utetreningen

Nå som gradene kryper nedover, er det viktig med funksjonelt treningstøy til høstens trening ute. Stormberg har både gode, isolerende treningstights til han og henne og vindtette, lette løpejakker til han og henne. Om kulda skulle bite skikkelig, kan det være godt med et par tynne fleecehansker, en lue eller et pannebånd og en hals eller en buff. Stormberg har et stort utvalg av treningklær som passer helt perfekt til høstens trening i friluft. Vår inspirasjonsside finner du her.

Styrketrening ute

Du trenger ikke vekter og apparater for å få en god treningsøkt. En av de beste formene for trening, er den du utfører med egen kroppsvekt. Slik funksjonell trening kan gjøres like lett ute som inne.  Alt du trenger er din egen kropp, et godt underlag og kanskje en stor stein eller en benk.

For å trene bein er knebøy, utfall og spensthopp gode øvelser. Spensthopp trener i tillegg hele kroppen og kondisjonen, og kan utføres både på baken og opp på en stein, benk eller liknende. Alle øvelsene styrker både lår og rumpe, samtidig som du vil få økt fettforbrenning og bli sterkere i leddene. Disse øvelsene kan gjøres i skogen, langs veien og ellers der du måtte føle for. Det er altså få begrensninger for hva slags terreng som kan benyttes.

styrke-3

Om underlaget ikke er for fuktig, kan du trene magen ved for eksempel å ta sit-ups, og ryggen ved å gjennomføre rygghev. I tillegg kan planke og sideplanke anbefales. Dette er to gode øvelser som trener hele kjernemuskulaturen. Sidehev er en versjon av sideplanken som ofte kan føles artigere og er mindre statisk. Det kan derfor være fint å variere mellom disse to.

For å trene overkroppen kan du ta push-ups, pull-ups og dips. Disse øvelsene kan du variere i vanskelighetsgrad. Push-ups kan gjøres på tærne for hardere trening og på knærne for lettere. Pull-ups er fine å gjøre hengende fra greiner eller i klatrestativ. Dips kan gjøres med beina i bakken og hendene på en benk eller liknende.

Kondisjonstrening ute

Det er mange varianter av kondisjonstrening som passer aller best ute og det finnes mange morsomme alternativer. Snør joggeskoene og ta en løpetur i det fri. Dette er både forfriskende og mye mer spennende enn å løpe inne på tredemølla. Det er lurt å variere underlaget. Husk at asfalt er svært belastende, så velg heller et mykere underlag der du kan. Dette vil være godt for både rygg, knær, ankler og kroppen generelt.

endret-str2

Sykling er en flott treningsøkt. Her får du pulsen opp, samtidig som du når over lengre strekninger. Ta gjerne treningen som en liten oppdagelsesferd, og oppsøk steder du ikke har vært før. På en sykkeltur vil de store muskelgruppene i beina få jobbet godt, og denne treningsformen belaster ikke leddene slik som for eksempel løping gjør. Det er derfor en fin treningsform om du har skader eller vil forebygge dem.

De fleste vet om en lang bakke eller trapp i nærheten. Bruk disse til intervalltrening, og kjenn hvordan hele kroppen aktiviseres. Å trene trapp- og bakkeintervaller gir både bedre utholdenhet, bedre forbrenning og mindre risiko for skader, grunnet vekslende intensitetsnivå.

Vi håper dette ga deg inspirasjon og motivasjon til utetreningen i høst. All trening vil gi deg mer energi i hverdagen, noe som blir viktig i de mørke, kalde månedene framover. Med morsomme øvelser og gode klær, er du klar for å flytte treningsøkta ut.

Katrine – Stormberger

Profilbilde.

Kommentarer

Kommentarer