Teltturtips

Helgen nærmer seg, og med det også turmulighetene. Kanskje du planlegger en telttur? Da er det greit å ta med seg noen tips for å gjøre både pakking før turen og selve opplevelsen best mulig.

telt 1 - Kopi

Med noen enkle tips, kan du fokusere på å nyte naturen

Pakketips

Når du pakker er det lurt å rulle klærne eller brette dem nøye, ikke stappe dem oppi sekken. Dette gjør det lettere å få plass til mer, men ta bare med deg det du tror at du trenger på turen. Teltet kan gjerne pakkes om for å passe bedre i din sekk, soveposen bør pakkes nederst og unngå å henge utstyr utenpå sekken. Tenk på vektfordeling når du pakker utstyret. Alt du ikke vil at skal bli vått, bør pakkes i vanntette poser. Dette gjelder klær, så vell som dopapir. All mat og drikke, samt regntøy, er smart å legge i toppen av sekken. Da slipper du å lete lenge når behovet melder seg.

Varme klær

Ta med nok varme klær: tynt og tykt lag med ull, fleecegenser, ullsokker, votter, lue, buff, en god vind- og vanntett jakke og bukse, og gjerne en mellomlagsjakke. Det er viktig å ta med skift. For å unngå å fryse om natta, må du ha med deg et ekstra sett med ull og fleece for å sove i. Å legge seg i våte klær, gir aldri en bra natt. Når temperaturen kryper nedover, hender det at det ikke holder å snurpe soveposen helt igjen. Et tips for deg som er mest frossen er å koke opp vann og fylle en varmeflaske, eller liknende, og putte denne i soveposen. Om du holder deg varm om natta, vil du våkne uthvilt og opplagt, og klar til å legge ut på neste dags marsj.

telt 2

En god natt gir en god dag – husk nok tøy til natta

Pakkeliste for turen

  • Telt, sovepose og liggeunderlag (oppblåsbart gir best isolasjon)
  • Nok mat og drikke til hele turen (planlegg måltidene godt)
  • Turmatustyr (kopper, fat og bestikk) og stormkjøkken/kokeapparat
  • Nok klær, og skift om du blir våt/til å sove i (husk vind- og vanntett)
  • Dopapir og fyrstikker (husk å pakk dette i plastpose)
  • Hodelykt (bør være lett tilgjengelig hele natta)
  • Kniv, førstehjelpsutstyr og gnagsårplaster
  • Toalettsaker (kun det mest nødvendige)
  • Pose til søppel (forlat teltplassen like ryddig som da du ankom den)

Nyt roen

Du finner alt du trenger til høstens små og store turer på stormberg.no. Når klær og utstyr er på plass, gjenstår kun det viktigste; å nyte naturen og den roen man får av å være ute. Ta gjerne med mobilen så du kan få tak i hjelp om det skulle bli nødvendig, men prøv å la den være i sekken. Nyt stillheten så mye du kan.

Katrine – Stormberger

Profilbilde.

Kilder: utetid.net, friluftslivetsar.no, plusstid.no

Kommentarer

Kommentarer