En natt i naturen

For barn er det få ting som er kan overgå telttur og kvalitetstid med nære og kjære. Ukene som kommer nå er spesielt godt egnet, siden nattetemperaturen er forholdsvis behagelig og naturen er ekstra fin i edle farger.

IMG_7796

Det er få ting som skaper bedre enn et bål, et telt og et hav av tid.

Til helgen starter også Friluftslivets uke med natt i naturen førstkommende lørdag. Vi tjuvstartet allerede sist helg.

Sommeren er deilig, men høsten kan være enda bedre. På Sørlandet er vi så heldige å ha mange, lange perioder hver høst med sol og lite vind hver høst. Ganske ulikt denne sommeren. Og med lite vind og mye sol lå forholdene spesielt godt til rette for kanopadling og telting også denne helgen.

Du får kjøpt nye kanoer fra 5000 kroner i sportsbutikken, men for oss som padler et par ganger i året holder det å leie utstyr på en av de mange stedene som tilbyr dette (Tips! Søk på stedet du ønsker å padle + kano). Husk å bestille på forhånd, for det er ofte mye utleid fra juli til september.

IMG_7794

Fisking fra kano er helt ideelt, men det er ikke lov i alle vann. For oss som er vant til å fiske i sjøen, er det viktig å huske at fisken er mindre i ferskvann og at man derfor trenger mindre sluker (5 til 15 gram) til ørret og gjedde. Vi forsøkte å fiske både med flue og sluk, og denne dagen var det flua som tiltrakk seg ørreten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv om temperaturen er stabil på dagtid, er det store svingninger mellom dag og natt på høsten. Ullundertøy og en skikkelig varm sovepose er helt nødvendig.

14123402_10157549426140107_48295874_o-2 (1)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isabell i Suleskar 2-lags ullongs og ulltrøye, og den ekstra myke Hyggestien fleecejakke (kommer i september)

Min pakkeliste:

Pakk gjerne alt i tørrsekker, selv om sjansen er liten for at dere går rundt. Det blir gjerne mye sprut fra vannet når barna blir veldig ivrige i padlingen.

God tur – og god natt i naturen!

Petter – Stormberger

Petter N Toldnæs 2

Kommentarer

Kommentarer