Styrketrening med kroppsvekt

Når sola står høyt og temperaturene kryper oppover, frister det gjerne ikke å trene innendørs. Mange er av den oppfatning at man trenger masse utstyr for å få en god økt, men det stemmer ikke. Det eneste du trenger, er din egen kropp!

Armhevinger
Armhevinger er en strålende overkroppsøvelse, som trener bryst, triceps og skuldre. Det er også en av de mest mobile øvelsene man kan gjøre, da den krever minimalt med plass. Armhevinger kan utføres både strake og på knærne, alt etter hva man selv er komfortabel med. Ta så mange armhevinger du klarer, og gjenta i 2-4 sett. Ønsker du en lettere versjon, kan du gjøre dem på en benk eller en boks. Vil du derimot ha en større utfordring, kan du prøve å legge inn et klapp mellom hver armheving.

20140825-_JRE2206-294

Armhevinger kan gjøres både hjemme på stuegulvet og ute i naturen.

Planken
Denne øvelsen trener ikke bare mage, men også skuldre og rygg. Planken er like egnet hjemme på stuegulvet som utendørs, og har sitt navn fra at man i posisjonen skal være rett som en planke. Stå så lenge du klarer, pluss 10 sekunder. Gjenta i 2-4 sett. Ønsker du en lettere versjon, kan du stå på knærne. Dersom du ønsker en ekstra utfordring, kan du prøve å løfte en fot mens du står i posisjonen.

Knebøy med hopp
Dette er en klassisk øvelse med en liten tvist. Start med å gå ned i knebøyposisjon. Hold ryggen strak. Hopp så opp eksplosivt. Ha fokus på at landingen skal være myk. Gjenta så mange ganger du orker, og kjør 2-4 sett. Er du på jakt etter en ekstra utfordring, kan du prøve å hoppe opp på for eksempel en benk eller en boks. Denne øvelsen øker styrken i setemuskulaturen, leggene og lårene, i tillegg til at den får pulsen opp. Og så er den mye morsommere enn vanlig knebøy!

20140825-_JRE2322-370

Er du på jakt etter en utfordring, kan du forsøke å hoppe opp på en boks eller en benk.

Burpees
Burpees er den ultimate fullkroppsøvelsen. Du får trent styrke, spenst, og kondisjon, og alt i én sammensatt bevegelse! Du starter i oppreist posisjon, og går deretter ned i knebøy. Plant hendene i bakken, og hopp bakover med beina slik at du ender i startposisjonen til armhevinger. Ta en armheving, og hopp så raskt tilbake i knebøystillingen. Hopp eksplosivt opp, og land i oppreist posisjon. Gjenta så mange ganger du orker, og kjør 2-4 sett.

Les også:

Marthe – Stormberger

Marthe

Kommentarer

Kommentarer