Slik kommer du i gang med Pokémon Go!

De siste ukene har det vært nært umulig å ikke ha kommet over en artikkel som omhandler de japanske lommemonsterne, og med mobilen i hånda er verden full av dem. Horder av mennesker kommer seg ut av døren og strømmer til parkene, de lokale monumentene, og går opptil flere mil hver dag i sin søken på å fange dem alle. Det flotte med dette spillet er at det passer for folk i alle aldere, bestefedre som barnebarn. Har du sittet litt på gjerdet og har lyst til å gi det et forsøk? Vi gir deg det du trenger for å komme i gang!

Flere lurer kanskje på hva Pokémon egentlig er, og hva dette spillet går ut på, og jeg skal prøve å forklare det kort og konsist jeg klarer. Pokémonverdenen består altså av 151 forskjellige krabater, som alle har sine unike egenskaper. Målet med spillet er å klare å fange disse små monsterne ved hjelp av baller, eller Pokéballer som det heter på fagspråket, og trene krabatene opp til å kjempe for deg mot andre spillere.

For å ta del i, og utforske denne verdenen trenger du bare å laste ned Pokémon Go til din mobil, helt gratis. Selve spillet er meget enkelt å komme inn i. Det starter med at du velger din karakter, hvilke navn karakteren skal ha, og du er i gang!

Skjermbilde 2016-07-27 kl. 09.58.56

I begynnelsen vil du se karakteren tråkke rundt på et stort kart, som altså verdenen rundt deg. Her vil du se både hus, veier og Pokémons, men det som stikker seg ut er disse små symbolene som dukker opp rundt på dette kartet. Hva i all verden betyr disse, og hva gjør de? Vi laget en liten oversikt for deg:

Pokéstop
Etterhvert som du er ute og utforsker verden vil du komme utfor noe vi kaller Pokéstops. Pokéstops er steder basert på ekte monumentet i ditt nærområde, og er verdt å besøke for å fylle på med forbruksgjenstander som Pokéballer, livseliksirer og gjenopplivninger for dine Pokémon. Dette gjør du enkelt ved å trykke på monumentet på kartet, sveipe fingeren over bildet som kommer frem, og dermed vil disse gjenstandene dette ut. Det vi synes er flott med Pókestops er at du også får øynene opp for monumenter i ditt nærområde du kanskje ikke visste eksisterte, som kunst, skulpturer og bygninger.

Pokemon Go

Lures
Å bruke, eller finne lures er noe man må lære seg med en gang. Finner du Pokéstops med hva som ligner på dalende roseblader er det bare å stoppe og ta seg en pause. Dette er det nemlig en spiller som har satt ut for å tiltrekke seg Pokémons, og så lenge du holder deg innenfor rekkevidden av denne vil Pokémonene komme til deg. Et lite tips her er å finne plasseringer hvor det er flere Pokéstops rett ved hverandre. Dette er populære samlingspunkter, og det er alltid noen som setter ut lures. Det er derfor man ser de store samlingene av mennesker i de lokale parkene for tiden.

PokéGym
Når du når nivå 5 vil du bli etterspurt hvilke lag du vil være med på. Team Red, Yellow, eller Blue. Disse lagene måler krefter på de lokale PokéGymene, og du har muligheten til å være med i kampen. Målet er at ditt lag skal ha kontroll over lokale PokéGyms for å gi dere fordeler. Du vil da ha muligheten til å etterlate en av dine fangede Pokémons og trene dem enda sterkere. I tillegg vil du tjene mynter du kan bruke til å kjøpe nytt og hendig utstyr til ditt videre eventyr.

Hjelp, en Pokémon! Hva nå?
Når du ser en av de små monsterne på kartet er det bare en ting å gjøre. Trykk på det! DaSquirtle kommer du videre til denne skjermen. For å fange din Pokémon trykker du på Pokéballen og sveiper fingeren mot lommemonsteret du ønsker å fange. Over monsteret ser du navnet på Pokémonen og CP (Combat Points). CP viser styrken på Pokémonen, og jo høyere tall som kommer frem, jo sterkere er altså Pokémonen. Sterke Pokémons gir deg en klar fordel når du skal ut i kamp, og vil raskere nå et høyt nivå når de blir trent. Husk at de både kan hoppe unna og slå vekk ballen din, så her gjelder det å ha god timing. Et lite tips for å spare strøm på mobilen er også å skru av kameraet ved å trykke AR oppe i høyre hjørne. Dette gjør det også enklere å treffe med Pokéballene, da Pokémonene beveger seg mindre (Zubat, grrr).

Pokémon Go er en flott måte å komme seg ut av sofaen på, og gå både store og små turer mens man har det vanvittig moro. I media har vi kunnet lese flere saker om mennesker som tidligere var passive, men nå går opp mot tre mil om dagen. Samtidig ser vi barn og ungdom tilbringe lange dager i parkene sammen, hvor nye vennskap blir dannet basert på sin felles interesse. Gleden er også stor når man vitner lille Mathias på fem år, og bestefar Harald på 75 drar på oppdagelsesferd i nærområdet sammen, i jakten på sin Pikachu.

Så om du sitter litt på gjerdet – hvorfor ikke gi det et lite forsøk?

Les også:

Martin – Stormberger

Skjermbilde 2016-07-20 kl. 09.56.06

Kommentarer

Kommentarer