Kondisjonstrening utendørs

En trenger verken utstyr eller lokale for å få til en god treningsøkt, og sommeren er høysesong for å flytte treningen ut i naturen. Vi har samlet fire knallgode former for kondisjonstrening som kan gjennomføres utendørs. Vi garanterer deg at disse treningsformene vil gi både høy puls og rennende svette, og ikke minst mye moro!

Løpetur i vakre omgivelser
En av de absolutt beste treningsformene som finnes, er løping. Å løpe utendørs i fantastisk natur er noe av det aller mest frigjørende man kan gjøre. Ikke bare trener du hele kroppen, det er også et mentalt frikvarter hvor tankene får løpe fritt. Løper du regelmessig, vil du også oppleve økt energi og overskudd i hverdagen. Bestem gjerne ruten du skal løpe på forhånd. Da vet du akkurat hvor langt du skal løpe, hvordan terrenget er, og hva du kan se frem til på turen.

_JRE2958

Løping gir både fysisk og mentalt overskudd.

 

Sykling
Å sykle er en flott treningsform, som aktiverer de store musklene i beina. Sykkel er dessuten trening som belaster leddene i mye mindre grad enn løping, og er derfor et flott alternativ til deg som kanskje sliter med skader. På sykkeltur kan man gjerne legge bak seg mye lengre distanser enn ved løping, og sykkel er dermed en flott måte å oppleve steder på nært hold.

_JRE1207

Intervalltrening er både effektivt og tidsbesparende.

Trappeintervall/bakkeintervall
De aller fleste bor i nærheten av enten en trapp eller en bakke. Mer trenger man ikke for å få en ypperlig intervalløkt. Intervalltrening er en av de aller mest effektive treningsformene som finnes: man oppnår økt kraft og utholdenhet, øker forbrenningen, det er tidsbesparende, og innebærer mindre risiko for skader grunnet den vekslende intensiteten.

Start med å varme opp med rolig jogg i cirka ti minutter. Deretter starter du på intervallene. Spurt opp trappen eller bakken så raskt du klarer. På vei ned igjen kan du gå raskt eller jogge rolig. Gjenta intervallen 15-20 ganger. En slik økt tar ikke mer enn en halvtimes tid, men vi garanterer deg at du vil få pulsen opp og ordentlig syre i beina på slutten.

Svømming
Dersom du bor i nærheten av hav eller ferskvann, er det ingenting i veien for å legge sommertreningen til vannet. Svømming er ypperlig trening for hele kroppen, og er i likhet med sykling en flott treningsform for deg som sliter med skader, da det medfører ingen form for mekanisk belastning på leddene. En fin økt kan være at du ser deg ut en bøye eller flytebrygge et stykke ut i vannet, og bestemmer deg for antall ganger du skal svømme frem og tilbake til og fra objektet.

Trenger du nye treningsplagg?
Til utendørstrening på sommeren er det viktig med lette plagg med gode fukttransporterende evner. Min personlige favoritt til kondisjonstrening utendørs er Bragd kompresjonstights, som gir god støtte for muskulaturen med kompresjonseffekt, samtidig som den gir god bevegelighet og fleksibilitet. Se hele utvalget av treningstøy til dame her, og hele utvalget til herre her.

Les også:

Marthe – Stormberger

Marthe

Kommentarer

Kommentarer