Viktigheten med solbriller

De siste ukene har det vært et fantastisk vær i store deler av landet, og vi har beveget oss ut til både badestrender, parker og hageflekken hjemme for å nyte det gode liv under en skyfri himmel. Med det gode været må vi ikke glemme at solen i disse dager stråler sterkt, og ivaretakelsen av synet ditt er ekstra viktig.

Sterk eksponering av UV-stråling mot øynene kan over tid skade linsen på øyet ditt ved å gjøre den uklar, stiv og gulnet. Dette fører til at synet svekkes, og at man utvikler hva vi kjenner som grå stær. Det er også påvist at sollys mot ubeskyttede øyne med tiden vil skade netthinnen, og anses nå som en av hovedårsakene til at flere mister skarpsynet og får problemer med fargesynet med alderen.

Solbriller gir både et mer behagelig lys, og beskytter samtidig øynene.

Solbriller gir både et mer behagelig lys, og beskytter samtidig øynene.

Husk derfor å ta vare på synet til deg og dine i sommer, så ikke glem solbrillene på hylla.

Er du på utkikk etter nye solbriller kan vi anbefale solbriller basert på disse kriteriene:

Solbriller Tom

1. Passform – En god passform gir god comfort og økt mulighet for aktivitet uten at brillene blir ubehagelige eller faller av.
2. God beskyttelse – Buede solbriller er gjerne de beste, da de også beskytter mot UV-stråler som kan komme inn gjennom sidesynet.
3. CE-merking – Solbriller med dette merket beskytter 99,5-100 prosent mot UV-stråler. Mørke solbriller uten dette merket kan være ekstra skadelig, da de utvider pupillene uten å beskytte mot UV-stråler.

Les også:

Martin – Stormberger

Skjermbilde 2016-07-20 kl. 09.56.06

Kommentarer

Kommentarer