Aktivitetssommer for barna i nærområdet

Å legge ferien til nærområdet trenger slett ikke å være kjedelig, verken for store eller små. Det er mye å finne på med barna om sommeren, og det skal ikke mye utstyr eller planlegging til for å skape en opplevelse for et barn.

Pikniktur
Å dra på piknik er en hyggelig sommeraktivitet som er moro for hele familien. La gjerne barna være med å lage maten som skal i piknikkurven. Trakt kaffe, lag saft til barna, pakk ned mat og teppe til å sitte på, og ta turen ut i solskinnet. Man trenger ikke å dra spesielt langt for en piknik. Kanskje en tur til den lokale lekeplassen, hvor barna kan løpe rundt, rutsje, og huske? Eller kanskje til en liten strand i nærheten, hvor dere kan fiske krabber og samle på skjell? La gjerne barna bestemme hvor dere skal slå dere ned.

Lag is
Å lage is er lett, moro, og ikke minst smaker det ferdige produktet veldig godt! I tillegg er det en enkel sak å lage det sammen med barna. For å lage saftis, kan man blande sterk saft i forskjellige smaker, og helle det i isformer. En annen variant er å hive frosne bær, yoghurt og melis i en blender, og kjøre den på full guffe til det blir en myk, kremete masse. Dette er en mindre tidkrevende variant, og det smaker friskt og godt.

Dra på fisketur
Har du hav eller ferskvann i nærheten av der du bor, er det lite som skal til for å skape hyggelige opplevelser med barna. Å dra på fisketur krever verken særlig med planlegging eller utstyr. Har du ikke fiskestang, er det enkelt å lage en selv. Finn en passende gren, og fest en snor med en passende krok på den. Til agn kan man bruke mark, fluer, eller andre insekter. Hvem vet, kanskje dere fanger nok fisk til et par gode middager?

20140904-_JRE5549

Salgsbod
Hvorfor ikke gjøre salgsbod til en sommeraktivitet? En salgsbod byr på mye moro for ungene, og også mye hygge for de voksne. Tegn opp fargerike plakater med priser på det dere selger – saft, vafler, kake eller kaffe er gode alternativer. Sett det opp i nabolaget, eller kanskje i et turområde, så er dere garantert at noen spaserer forbi og vil kjøpe. Pengene som tjenes inn kan gå til et godt formål, for eksempel Røde Kors.

Turist i egen by
Vet du egentlig hva din egen by har å by på? Det er kjempegøy å være turist i egen by, og det er en super familieaktivitet. Man kan vandre rundt og bare titte, eller man kan besøke noen av byens severdigheter. Et godt tips er å ta med barna på nærmeste museum. Dette er både morsomt og lærerikt. Mange museer arrangerer dessuten familiedager med aktiviteter for barn.

Fly drage
Blåser det ute en dag? Da er det en ypperlig anledning til å fly drage. En drage kan flys overalt, og er moro å ta med på stranda, så vel som på tur ut i nabolaget.  Å lage og fly drage er en kjempefin familieaktivitet, som hele familien kan gjøre sammen.

Drager kan fås kjøpt ferdige, men det skal heller ikke mye til å lage en selv. Bruk tynne kvister til rammen, og fest stoff, papir eller plastposer til den for å lage deres egen personlige drage. Lag hale med hyssing, og fest denne godt til dragen. Sørg for at snoren er lang nok. Du kan se en mer detaljert oppskrift på hvordan man lager en drage her.

Les også:

Marthe – Stormberger
Marthe

Kommentarer

Kommentarer