Friluftssommerferie

Har du fortsatt ikke bestemt deg for hva du skal gjøre i sommer? Da vil vi sterkt anbefale deg å dra på friluftsferie.

Hvem har sagt at man trenger å dra til Syden på sommerferie? Vi bor i et av verdens vakreste land, og har et flust av muligheter til fantastiske ferieopplevelser rett utenfor døren. Vi har her samlet flere alternativer til en aktiv friluftsferie som er annerledes, spennende, og som garanterer deg minner for livet.

14

Telting
Å dra på telttur er en kjekk aktivitet, enten man drar alene, med kjæresten, venner, eller familien. Teltturer i lavlandet om sommeren krever ikke dyrt og fancy utstyr, og er enkelt å få til med litt planlegging.

Bestem gjerne teltplassen på forhånd. Velg et sted som ikke er veldig vindutsatt, gjerne i nærheten av et ferskvann, slik at man har tilgang til drikkevann til enhver tid. Pakk enkel turmat som kan lages på stormkjøkken eller engangsgrill, for eksempel posesuppe, pølser, posepannekaker, og lapper. Det er også svært viktig å kle seg riktig. Sjekk værmeldingen, og pakk med turklær deretter. Ha med regntøy, ull, og et fullt klesskift med sokker, bukse, genser og undertøy.

Det kan være lurt å skrive pakkeliste.  Du finner et eksempel på en pakkeliste her.FjelltoppBestig en fjelltopp

Norge er et fjellrikt land, og det er mange topper å utforske dersom man ønsker en liten utfordring på turen. Toppene Glittertind og Galdhøpiggen, de henholdsvis nest høyeste og høyeste fjelltoppene i Norge, er klassiske destinasjoner for turgåere. Disse passer også for turvante barn. Her får man en fantastisk utsikt over Jotunheimen, over 2000 meter over havet. Andre populære fjellturer inkluderer Besseggen, Preikestolen, og trekanten i Rondane nasjonalpark.

Brevandring

Flere av disse turene kan gjøres over flere dager, og passer ypperlig som en liten friluftsferie. Man kan da enten velge å legge teltturen til en av disse destinasjonene, eller benytte seg av Turistforeningens hytter.  Du finner en oversikt over Turistforeningens hytter på deres hjemmesider (www.ut.no).

Rafting/brevandring/klatring
Er du av den ekstra eventyrlystne typen, finnes det mange spennende aktiviteter man kangjøre utendørs på sommeren. Det finnes mange turarrangører i landet som tilbyr både fotturer, brevandring, klatring, rafting, og annet. Et godt tips kan være å søke på nettet etter det du ønsker å oppleve. Hardanger Fjord, som holder til i Hardanger, er et eksempel på en slik turarrangør. De har oversikt over alle aktiviteter som tilbys i området, samt hjelper til med bestilling og overnatting.

Les også:

Marthe – Stormberger
Marthe

Kommentarer

Kommentarer