Stormbergs påsketips

For de aller fleste er påsken synonymt med å ha fri, og å kunne gjøre det man vil. Dessuten er påsken tiden hvor det for mange er nærmest tradisjon å legge ut på tur. Til fots eller på ski, i urbane strøk eller i fjell, Stormberg gir deg de beste tipsene for hvordan du kan få en fantastisk påsketur.

Kle deg godt
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, er det noe som heter. Selv om solen står høyt på denne tiden av året, kan det fortsatt være svært kaldt, og da er det viktig med gode klær. Trelagsprinsippet på undertøy, mellomtøy og yttertøy, er en god huskeregel for de aller fleste turer, og spesielt i den kjøligere delen av året.

Vettisbergi 16766,Fond 6823,6834

Gode klær og godt utstyr gjør turen bedre.

Beskytt huden og øynene
Når solen står høyt og snøen reflekterer lyset, er det viktig å beskytte hud og øyne. Solkrem på områder hvor huden er eksponert er gull verdt når solen steker og du skal være ute lenge. Smør deg gjerne flere ganger i løpet av turen. Et par solbriller på nesa er også viktig, for å beskytte øynene mot snøblindhet, og på lang sikt dårligere syn. I tillegg ser man skikkelig stilig ut, og det er aldri negativt.

Proviant
Litt ekstra god mat på tur gjør påsketuren mye bedre, og kan også være nyttig for å lokke uvillige barn og unge med på tur. Slagere som kvikklunsj og påskeappelsin er nesten obligatorisk i sekken. Men i stedet for tørre brødskiver som hovedmåltid, hva med å koke pølser og ha dem med på termos? Eller lage pannekakerøre, og steke pannekaker på stormkjøkken? Kun fantasien setter grenser for hva man kan lage på tur, og både små og store kan med ett bli mye mer ivrig når man har en slik gulrot å se frem til.

Vær varsom
I enhver situasjon kan man møte på uforutsette situasjoner, også på tur. Derfor er det viktig å ta visse forhåndsregler. Sjekk værmeldingen før du går ut, og legg opp turen etter dette. Om du er i fjellet, er det også lurt å sjekke skredvarselet. Velg trygge turveier, og ha alltid med deg nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre dersom ulykken skulle være ute. Turistforeningens fjellvettregler kan være nyttige å sette seg inn i. Og husk: det er ingen skam i å snu.

Hjemmekos
Ingenting er som følelsen av å komme hjem til hus eller hytte etter en skikkelig flott påsketur. Varmende sol i husveggen, krimbøker og et velfylt påskeegg er stikkord for hvordan gjøre hjemmekosen like hyggelig som turkosen. Dersom man er flere, kan man også prøve seg på noen morsomme spill. Yatzy, kinasjakk og Alias er familievennlige slagere, som er moro for både store og små.

Vi i Stormberg ønsker deg en fortryllende påske.

Marthe  – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer