Gjesteblogg: Verdens mest meningsfulle solbriller!

Stormberg lanserer i disse dager en kolleksjon med solbriller som ikke bare beskytter synet ditt  – de gir også synet tilbake til et annet menneske.  Det finnes i dag 32 millioner mennesker som er unødvendig blinde.  Mange av disse har mistet synet på grunn av grå stær. I fattige land får mange grå stær i ung alder, og blir blinde av det.  En viktig årsak til at de utvikler denne sykdommen er nettopp at de ikke beskytter synet sitt i sterkt sollys.  Når man rammes av grå stær, kan som regel en enkel operasjon, som er unnagjort på få minutter, gi synet tilbake til den som har blitt blind.

Stormberg har inngått et samarbeid med Norges Blindeforbund og har lovet å gi synet tilbake til minst 6500 mennesker de neste tre årene. Hver gang noen kjøper en solbrille fra Stormberg, så gir de penger til en øyeoperasjon til en som har mistet synet i Nepal. Prosjektet kalles iCare.

10105990001_dame

Skiple solbriller er nå tilgjengelig hos Stormberg

Solbrillene fra Stormberg er ikke bare lekre å se på – de er lette og har svært god passform. De beskytter godt fra siden, noe som er viktig spesielt viktig for å beskytte synet mot solen.

Blindeforbundet pleier spøkefullt å si at vi vil ikke ha flere medlemmer enn nødvendig!  Vi jobber derfor aktivt for å oppfordre folk til å passe på sitt eget og barnas syn for å unngå unødige øyelidelser som grå stær og netthinneskader.

Skal du på fjellet, på sjøen, gå en tur i byen, eller simpelthen bare sitte hjemme på din egen terrasse i solen, så er vår oppfordring klar: bruk solbriller!  Og om du i tillegg velger å bruke solbriller fra Stormberg, så gjør du en god gjerning for både deg selv og et annet menneske!

Du kan lese mer om iCare-prosjektet her.

Gjesteblogger Mia Jacobsen – informasjonssjef Norges Blindeforbund
.

Kommentarer

Kommentarer