Unngå frostskader

Selv om termometeret viser -10º, gir frisk bris fort mer enn -20º effektive kuldegrader. Da er det fare for frostskader om du ikke beskytter huden godt nok ved lengre opphold ute. Vi har ett godt råd: Kle deg godt!

De aller fleste er flinke til å kle seg etter skiftende værforhold, men dessverre er det mange som velger å ta en skitur eller dag i bakken uten å dekke til åpen hud i ansiktet, og bruke en tynn lue eller luehals under hjelmen.

skismøre04

Husk å kle deg og familien godt. Frostskader kommer snikende.

Det kan være vanskelig å oppdage at man er i ferd med å få frostskade. Først merker man prikkinger i huden og ubehag. Fortsetter eksponeringen mot kulde, går forfrysningen over i neste fase og huden blir hvit. Da opphører kuldefølelsen og prikkingen. Noen føler nærmest av huden kjennes varm.

Behandling av overfladisk forstskade kan starte på stedet. Man søker ly, varmer opp hud mot hud og dekker deretter til de forfrosne områdene for å unngå ny forfrysning. Husk å ikke gni forfrosset hud, det kan skade huden.

Beste måte å forebygge frostskader på er å være i bevegelse og kle seg godt. Husk å dekke til åpen hud i ansiktet med noe som varmer og som vinden ikke så lett trenger gjennom.

Her er noen gode produkter som beskytter ansiktet godt:
Balaklava: barn, ungdom/voksen
Hals: barn, ungdom/voksen

Les også:
– Kle deg riktig på skituren
 Varme strikkenyheter

God tur – og undervurder aldri værforholdene!

Steinar – Stormberger

Steinar-bloggbilde-0313

 

Kommentarer

Kommentarer