Skogen er best om høsten!

Høsten er vakker i skogen. Trærne skifter farge, skogbunnen er full av blåbær og sopp – og det er enklere å få øye på insektene når busker og kratt gir slipp for sesongen. Den friske høstlufta og den gode mosjonen er bare bonus.

Denne og neste uke er det høstferie for skolebarna i hele landet. Mange av fritidsaktivitene har også ferie, og da ønsker mange av oss å aktivisere barna på andre måter. Ikke alle har mulighet til å reise bort, og kanskje ligger det turområder rett i nærheten av der du bor?

IMG_6535

Det er mye å oppdage å skogbunnen når krattet begynner å gi seg for sesongen.

De fleste har tilgang på naturperler i nærheten av hjemstedet, men ønsker du å finne nye turområder er UT.no et godt sted å begynne. Her finner du tusenvis av gode turforslag i hele landet. Turforslagene har forskjellige vanskelighetsgrader, og du får også en pekepinn på hvor lang tid du må beregne.

IMG_6436

Tordivlene jobber flittig om høsten med å grave ned gjødsel i skogbunnen.

Jeg ble selv dratt med på tur i skogen hver søndag når jeg var liten, uansett hva slags vær det var. Selv om jeg ikke satt like stor pris på turene som liten gutt, så er det å lære og bli kjent med naturen og oppleve årstidene noe jeg ønsker å føre videre til mine barn.

IMG_6484

Et høyt tre gir utfordringer for de små og bekymringer for de store.

Sommeren er også deilig, men våren og høsten i skogen har sin helt egen sjarm. For meg er det gode barndomsminner og nye utflukter med de fineste folka i verden. Og det beste av alt? Det er helt gratis.

Les også:

Petter – Stormberger

Petter N Toldnæs 2

Kommentarer

Kommentarer