Trening med mening

Jeg har som veldig mange andre hatt lengre perioder som støttemedlem på diverse treningssentre. Intensjonen om å trene var like god hver gang, men lot seg sjeldent eller aldri gjennomføre. Det føltes lettere å se begrensningene enn mulighetene og en gjenganger var at tiden ikke strakk til.

Agendaen min for å trene har endret seg gjennom årene. Da jeg var yngre, var det større fokus på kropp og progresjon. Nå ønsker jeg å trene for å ha en sterk og sunn kropp, som er bærekraftig i alt jeg foretar meg. Jeg trener for å forebygge plager, og for økt energi i hverdagen – både når det gjelder jobb og fritid.

IMG_0197

Jogging kan legges til tider på døgnet hvor du har en time eller halvtime til rådighet. Her i reflekstøy fra Stormberg.

Jeg trener nå fast på treningssenter, og har ikke vært støttemedlem på 5 år. Jeg har funnet mine faste timer som jeg liker og jeg synes det er fint med variasjonen mellom disse. På timer i sal trener jeg fortrinnsvis styrketimer med vekter, eller med egenvekt i slynge. Jeg er også stor tilhenger av intervalltimer med høy puls, høy energi og høy musikk.

Hvis jeg kan velge mellom inne og utetrening, foretrekker jeg utetrening. Det gir en helt annen energi, man får klarnet hodet i frisk luft, og man er i ett med alt det naturen har å by på. Vår, sommer og høst går det mest i løping, og jeg har en fast løype som jeg har delt opp i intervaller som fungerer for meg. I denne løypa er jeg tett på både skog, ferskvann og sjøvann, og jeg blir aldri lei av denne løypa. Og om jeg hadde blitt lei, løper jeg bare motsatt vei av hva jeg pleier så har jeg en helt ny løype 😉

12047315_1660830357535696_1814961659_n

Kajakk er lystbetont trening for meg. Ta kontakt med nærmeste kajakklubb for prøvetime.

En treningsform som virkelig har bergtatt meg; er kajakkpadling på havet. Perfekt kombinasjon av natur, rekreasjon og trening, og med riktige klær kan man padle hele året. Å se soloppgangen eller solnedgangen så tett på havet er en fantastisk opplevelse! Å padle kajakk gir en sterk kjernemuskulatur; og det er viktig i de aller fleste sammenhenger.

For å få trening til å bli en del av min livsstil, fant jeg 3 enkle retningslinjer som fungerer for meg:

  1. Tid må skapes. Lag en avtale med deg selv, og hold den.
  2. Finn en treningsform du liker. For å finne den, må du prøve mye forskjellig
  3. Du konkurrerer kun mot deg selv og din egen progresjon. Ingen andres (med mindre du selvsagt vil det da…)
Fra tur til Jotunheimen

Fra tur til Jotunheimen

For å få maksimalt ut av treningen, må man kle seg funksjonelt og riktig i forhold til den treningsformen man bedriver. Når jeg trener inne, har jeg mest fokus på fukttransportende evner, og jeg velger gjerne kompresjonsklær for en raskere restitusjon av musklene. Når jeg padler kajakk har jeg mest fokus på fukttransport og vanntette egenskaper. Jeg skal kunne ligge i vannet i 5 grader i tørrdrakt uten å bli våt eller kald.  Ull er et must under tørrdrakten! Når jeg løper, er det fukttransport og synlighet som gjelder. Når man løper om høsten, er det ikke lett for bilene å se deg om du løper på veien uten refleks. Derfor elsker jeg Refleks-jakken og tightsen fra Stormberg, og får ofte kommentarer fra forbipasserende hvor bra det er at man er synlig i trafikken. Vinn-vinn for alle!

Med ønske om en trygg, helsefremmende og aktiv høst!

Christina – Stormberger

IMG_7988

Kommentarer

Kommentarer