En dagsomsetning til flyktningene!

Flyktningene fra Syria beveger oss alle. Nå ønsker vi å gjøre mer enn å gi bort Stormbergklær. Kommende fredag den 11. september vil hele dagsomsetning ekskl. moms i Stormbergs nettbutikk, gå uavkortet til organisasjoner som hjelper menneskene på flukt. Vi oppfordrer alle andre nettbutikker til å gjøre det samme.

Vi oppfordrer Stormberg-kunder til å handle i nettbutikken kommende fredag. Hvor mange hundretusen kroner dagsomsetningen vil utgjøre, er avhengig av hvor mange som velger å handle hos oss denne dagen.

Syrian refugee camp in Jordan

Syrisk flyktningeleir i Jordan. Foto: Paul Jeffrey/ACT (tlgjengelig under CC-lisens)

Med 12 millioner på flukt fra hjemmene sine i Syria, er vi vitne til den største flyktningekatastrofen i vår tid. Vi får daglig servert bilder av desperate mennesker som setter alt på spill for å få en bedre framtid for seg og sine.

Vi Stormbergere er opptatt av hva som skjer i samfunnet, og vi ønsker å være med på å bidra til at verden blir et litt bedre sted.  Dette er en spontanaksjon som har sitt utgangspunkt i engasjement fra medarbeidere i Stormberg, og vi har derfor ikke rukket å avklare hvilken eller hvilke humanitære organisasjoner pengene skal gå til. Hvilke organisasjoner mener du bør få dagsomsetningen?

I en av de største humanitære katastrofer i moderne tid bør vi alle bidra – både personlig og som bedrift – og jeg oppfordrer alle nettbutikker til å bruke en dagsomsetning til flyktningearbeidet. Det vil til sammen kunne bety mye for de som nå virkelig trenger vår hjelp. La dagsomsetningen fredag den 11. september gå til å hjelpe mennesker på flukt!

Siden denne bloggen ble skrevet har følgende butikker gitt dagsomsetningen til flyktninger:

Se også:
Endelig er nettbutikken tilgjengelig for alle

Steinar – Stormberger

blogg_SJO

 

 

 

***

08.09.15. Takk for mer enn 70 kommentarer på Facebook med gode forslag til hvilke organisasjoner nettbutikkens dagsomsetning den 11. september skal gå til. Vi har etter gjennomgang av forslagene kommet til at dagsomsetningen skal brukes på Røde Kors sitt arbeid for flyktninger.

***

Vi har fått spørsmål om hvorfor dagsomsetningen eksklusive moms går til Røde Kors sitt arbeid for flyktninger, og ikke omsetningen inklusive moms. Årsaken er at vi er forpliktet til å betale 25% moms til staten på alt vi selger. Resten av dagsomsetningen disponerer vi, og den går uavkortet til Røde Kors.

Kommentarer

Kommentarer