Pøbler på lerret

Ikke nok med at det er pøbler både på skole og i jobb. Nå er det også pøbler å se på kino. I dokumentarfilmen Pøbler får langtidsledige ungdommer en ny sjanse til å rette opp livene sine. Rått, nært og brutalt får vi gjennom filmen kjenne på hvordan livet arter seg for pøblene. Det er både inspirerende, betenkelig og til dels tøft å se hvordan grep kan endre livet når det er tilstrekkelig vilje bak.

Jan Olav (24) gjennomgår en sterk prosess som viser på en direkte og rørende måte hvor vanskelig det er å forandre seg når man ”alltid” har vært en pøbel. Hvis alle forventer at du vil lage problemer er sannsynligheten høy for at det er nettopp det som vil skje. På barneskolen kastet han heller stolen sin på læreren enn å lese høyt fra boka. Nå har han blitt 24 år og står på startstreken til det han håper vil bli et nytt og bedre liv.

I Pøbler møter vi også flere andre ungdommer som av forskjellige grunner har falt ut av skolen. Vi får lære hvilke utfordringer de har og hvordan de takler dem. Vi får bli kjent med og blir glad i karakterene, så vi forstår hva det er de sliter med. Vi håper at ting skal bli bedre for dem og at de skal klare å heve seg, riste av seg gammelt tankegods og vonde vaner – men vil de klare det?

Stormberg har de siste par årene samarbeidet med Pøbelprosjektet og sett litt av hvordan deres tilnærming til livets utfordringer har gjort mye for mange unge mennesker. Filmen Pøbler anbefales både som læring og underholdning.

Jan Halvor – Stormberger
Jan-Halvor-Bransdal-tw

 

 

Kommentarer

Kommentarer