Ålesund, here we come!

Torsdag 20. august åpner vi endelig butikk i Ålesund på Amfi Moa. Butikken er nybygd og ferdig innredet i disse dager og snart full av våre fantastiske produkter.

Vår dyktige butikksjef fra Ulsteinvik har fått ansvar for Moa og har satt sammen et slagkraftig team. Og nettopp dette bringte meg til Ålesund i begynnelsen av august. Som kjedeleder har jeg ikke mulighet til å følge opp den enkelte butikkselger i hverdagen. Ofte får jeg med meg en nyåpning, men siden denne kommende åpningen kolliderer med møter i Oslo la jeg opp til en Ålesund-tur for å treffe teamet og ta de med meg på en liten kick-off gjennom en fjelltur i vakre Sunnmørsalpene. Hva er vel bedre enn å komme seg på tur og bli kjent med nye kollegaer og våre fantastiske og funksjonelle produkter, og attpåtil i omgivelser som kan ta pusten fra enhver?

Leif1

Jeg dro med meg teamet og satte kurs for Slogen (1564 moh), selve dronninga av topper i Sunnmørsalpene. Denne spesielt flotte toppen kan nås fra flere kanter, og den raskeste veien opp er å gå opp stien rett ved Hotel Union i Øye. Bokstavelig talt rett opp går det, og du er normalt oppe på 3 timer. Men det er bratt, tildels veldig bratt, og ikke en søndagstur. Men med normal fysisk form kommer en seg opp. Jeg hadde valgt en annen og roligere rute denne mandagen, Vi satte igjen en bil på Øye og kjørte videre til Urke og parkerte ved det lille kraftverket på ca 400 moh. Dette er et nydelig seterlandskap hvor det blir en mykere start på turen og hvor en kan se Slogen hele veien innover dalen. Her kan du gå i rusletempo og nyte terrenget og toppen som stadig nærmer seg.

Leif2

Vi rastet på ca 1000 moh før vi la i vei opp på selve ryggen og de siste bratte høydemeterne. Denne ryggen er veldig grei å gå på og du kan gå stort sett hele veien til toppen uten å være særlig eksponert. Det er selvsagt luftig og bratt rundt deg, men du går hele veien på det jeg vil kalle for en trygg sti. Det ble etterhvert noen i følget som var fornøyd og stoppet opp, men jeg hadde med meg Olav de siste meterne til toppen. Så da var det yngste og eldstemann som kom seg opp denne dagen. Og det er vel akkurat de siste meterne som kan være litt ekstra spennende for oss som tross alt ikke er fjellklatrere og helt uten et viss sug i magen når det skal klyves litt over bratte svaberg og når unnarennet er noen hundre meter under deg, men det er veldig greit å komme seg opp og en treffer folk i alle aldre på vei opp og ned til denne spesielt spennende og flotte fjelltoppen. Utsikten er helt rå der du står og kikker boktavelig talt rett ned på Hotel Union(som i seg selv er verdt et besøk), ut Hjørundfjorden, eller ellers 360 grader med rå, norsk og vill natur med fjelltopper på rekke og rad.

Turen opp tok fire timer. Returen la vi ned mot Patchellhytta før vi satte kursen til stien som går ned til p-plassen litt ovenfor Øye. Den tok ca 2 timer, det er også her tildels veldig bratt, men tar en det rolig er dette en trygg og fin vei. Men vær forsiktig, for det er fort å sparke borti stein enkelte steder her som i verste fall kan skyte fart nedover stien. Det var jeg selv vitne til, og det kunne blitt veldig skummelt om det var folk i løypa under oss.

Jeg er en stor tilhenger av norsk natur og håper enda flere vil benytte seg av og prioritere å komme seg ut på tur. Mangfoldet og mulighetene i vårt langstrakte og varierte land er rett og slett enorme.

Når jeg går toppturer kler jeg meg lett (sånn at du småfryser ved startpunktet), for det er ikke mange høydemeterne du trenger før varmen kommer. Lettvekstdunjakken og skalljakken ligger alltid øverst i sekken. Når jeg stopper er det lett å ta den frem for å holde varmen. Votter og lue er obligatorisk i min sekk på fjell- og toppturer. Så man kommer veldig langt med en lett turbukse, kort ulltrøye/teknisk trøye, skalljakke og -bukse, lett dunjakke og votter, lue og hals. Jeg pakker så lett som mulig slik at jeg kan bruke mere energi på å nyte omgivelsene enn å slite meg ut med en altfor tung sekk stuffet med ting du ikke får brukt.

Leif3

Altfor ofte treffer jeg på folk som er bedre kjent i Barcelona enn sin egen bymark rett utenfor døra. Kortreist mat er i skuddet, men skal vi ha tilgang til kortreist mat i fremtiden kan vi ikke drive å fly verden rundt for helgeshopping eller spaopplevelser. Min oppfordring er derfor: Kom deg ut i vår fantastiske natur! Hva er vel bedre spa opplevelse enn å hoppe i et stille fjellvann eller -sjø etter en svett topptur? I fjellet får du all inclusive 100 ganger bedre og renere enn de beste spahotelene som finnes. God tur – og gled deg til høstens friske farger og etterhvert snødekte fjell.

Leif4

Velkommen til Moa eller en av våre øvrige 53 butikker når du må fornye din garderobe for tur eller trening.

Leif – stormberger

Leif

Kjedesjef og toppturentusiast

Kommentarer

Kommentarer