Gjesteblogg: Bli med på Strandryddedagen

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Bli med og hold havet rent for plast og søppel denne helgen.

Bellona jobber hver dag for å hindre spredning av miljøgifter og farlig avfall. Med økt forbruk har avfallsmengden vår økt – og mye ender dessverre opp i havet og på strendene. Heldigvis er det mange som er engasjert og ønsker å hjelpe til – 9. mai har du muligheten til å bidra!

11138558_822629681162804_3511343312929400807_n-2

Hold Norge Rent arrangerer lørdag 9. mai den årlige Strandryddedagen over hele Norge. Ønsker du å engasjere deg for et bedre miljø og rent hav så er dette dagen du bør delta

Hvert år dumpes det ca. 35 000 tonn søppel langs norske strender. 90 prosent av dette er plast, flasker, poser, emballasje, kanner og tau. Noen ganger finner vi også farlig avfall som bilbatterier, spraybokser eller sprøyter. Noe stammer fra aktivitet på land, men det er også mye som skylles inn fra havet. Søppelet ødelegger kysten og havbunnen og millioner av sjødyr, fisk og fugler dør årlig ved at de setter seg fast, kutter seg opp eller spiser søppel.

I 2015 vil det foregå ryddeaksjoner i alle landets fylker, og blant de påmeldte finner vi både båtfolk, dykkere, surfere, skoleklasser, idrettslag, bedrifter, politikere, friluftsfolk og forskere. I år skal hele 20 000 frivillige ut på dugnad for å rydde sine lokale strender. Hele 1 000 tonn plast og søppel skal fjernes fra norske badestrender.

Full oversikt finnes her og følg Strandryddedagen på facebook. Hvis du bor nær en elv eller innsjø kan du benytte denne dagen til å rydde der også.

Bellonas ansatte støtter Hold Norge Rent sin strandryddedag og vi skal kle oss med våre varme Stormberg-jakker på lørdag. Håper vi møter deg også!

Gjesteblogger Halfrid Hagemoen – Bellona

Halfrid2

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer