Stormberg kåret til det mest bærekraftige varemerket i Norge

For andre året på rad topper vi Sustainable Brand Index. Kundene ønsker å ta bærekraftige valg hvis de bare får sjansen og den informasjonen de trenger. Men det er virksomhetenes ansvar at det blir handlet mer miljøvennlige og etiske produkter. Vi ønsker å takke norske forbrukere som har stemt oss frem, og vi håper at enda flere virksomheter går fra ord til handling.

For Stormberg er ikke bærekraft en strategi. Det er grunnleggende for hele virksomheten vår. Vi lever av å lage tøy som folk kan bruke til tur og trening ute i naturen. Da må vi gjøre det vi kan for å ta vare på den.

Sustainable Brand Index er Skandinavias største forbrukerundersøkelse om bærekraftighet. Det er en årlig varemerkeundersøkelse som dekker de største varemerkene i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Merkene blir valgt på grunnlag av markedsandeler, omsetning, antall ansatte og generell varemerkebevissthet. Stormberg vinner for andre år på rad, mens Tine tar andreplassen foran IKEA.

Jeg tror Stormberg topper kåringen fordi vi har jobbet bevisst med noen utvalgte satsingsområder over lengre tid. I egne undersøkelser har vi sett at stadig flere kjenner til at vi bruker 1% av omsetningen til humanitære og samfunnsnyttige prosjekter og at alle våre plagg er klimanøytrale, i tillegg til vårt arbeid med inkluderende arbeidsliv og etisk handel. Panteordningen vi har hatt på brukt sports- og turtøy siden 2007, er en ordning våre norske forbrukere har satt pris på.

Stormberg har vist at folk bryr seg og at samfunnsansvar lønner seg, og jeg håper at flere og flere virksomheter ser at slike satsinger nytter.

Se også bloggposten: Takk for at du hjelper oss å hjelpe

Her kan du lese den offisielle rapporten.

Steinar – Stormberger

Steinar-bloggbilde-0313

Kommentarer

Kommentarer