Gjesteblogg: Gamle klær får nytt liv

I flere år har Halden Røde Kors bistått søsterforeninger i Latvia. De siste årene har vi også vært så heldige å ha Stormberg med på laget. Vi mottar fra Stormberg klær som er pantet inn, overskuddsklær, reklamasjoner med mer. Disse klærne skal brukes igjen og første stopp er Halden Røde Kors hvor alt blir sortert og pakket om, klar for et videre liv i et nytt land.

I et lagerlokale utenfor Halden møtes ukentlig frivillige til pakking av humanitær hjelp til Latvia. Til sammen deltar 32 frivillige i prosessen med mottak, pakking og frakt av humanitær hjelp. I 2014 ble det brukt over 856 frivilligtimer på dette arbeidet. Dette viser at det humanitære arbeidet Halden Røde Kors utfører engasjerer.

Fra lageret

Lageret fylt med klær som skal sendes til Latvia

Før Røde Kors kan sende donert tøy videre, sorterer flittige hender klærne i kategorier som helt og rent, til reparasjon, må vaskes og må kasseres. Klær som er helt og rent pakkes i esker etter barn/herre/dame, alt av emballasje som plast og merkelapper fjernes. Plaggene telles opp, veies og esken får tilslutt et emballasjenummer. Klær som er rene, men trenger reparasjon telles opp og legges i sekker. Klar for reparasjon hos Røde Kors i Cesis-regionen i Latvia.

Hilsen fra Latvia

To latviske jenter som får nytte av klær sendt fra Norge

Elever ved Rudzati spesialskole

For vår søsterforening i distriktet Cesis er disse klærne en kjærkommen gave. De fordeles over 14 lokalforeninger som igjen bistår familier på landsbygden. De vil motta klær fra Stormberg i mai og vi gleder oss til å følge klærne videre på sin vei til de som trenger en hjelpende hånd.

Gjesteblogger Elin Antonsen – Halden Røde Kors

Elin Antonsen

Kommentarer

Kommentarer